Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Γιατί επελέγη ο αριθμός «9» για το φετινό ρεβεγιόν

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ο αριθμός «9» είναι ένας από τους αριθμούς που θα σημαδέψουν τα φετινά ρεβεγιόν καθώς αυτός είναι ο ανώτατος αριθμός που επιτρέπεται για το εορταστικό τραπέζι.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας για το πώς κατέληξαν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών στον αριθμό εννέα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης όλες οι προτάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Το προφίλ που έχουμε επιλέξει μέχρι στιγμής είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη και θεωρούμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αύξησης κρουσμάτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ειδικά για τον αριθμό των εννέα ατόμων για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε πως «δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος. Έχουμε πει ότι πρέπει να είναι δύο οικογένειες και ο μέσος αριθμός δύο οικογενειών στην Ελλάδα είναι γύρω στα εννέα».

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που έχει η συμπεριφορά καθενός μας, αναφέροντας ότι «το click away σημαίνει ότι θα πάω εγώ να πάρω ένα δώρο και θα γυρίσω σπίτι μου εάν στο ενδιάμεσο δεν ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».

«Δεν υπάρχει τρόπος αυτό να το αποφύγουμε, θα πρέπει ο κόσμος να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες που έχουμε πει» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις γιορτές - Αχτίδα φωτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα