Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλε φουστανέλα και πήγε να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό: «Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει» (vid)

Newsbomb

Η συμβολική κίνηση με στόχο την ένωση των Ελλήνων

Εμφάνιση με παραδοσιακή φουστανέλα έκανε ένας άνδρας, ο οποίος μετέβη σήμερα σε εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η επιλογή του αυτή, που δεν πέρασε απαρατήρητη, έγινε για συμβολικούς λόγους, όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«200 χρόνια πριν όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν να αποτινάξουν το ζυγό τον τούρκικο. Σήμερα πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε, να εμβολιαστούμε να αποτινάξουμε τον κορονοϊό. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει» είπε. «Ο λόγος είναι συμβολικός για να καλέσω όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό» κατέληξε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Συνολικά έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 373.00Ο έχουν κάνει και τις 2 δόσεις.

Τόνισε ότι όσο περνά ο καιρός αυξάνεται η συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία και προσέθεσε ότι μέσα στο Μάρτιο ανοίγει ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες στην κατηγορία Α και στη συνέχεια και για την κατηγορία Β.

«Με βάση αυτά, το επόμενο διάστημα, εντός του Μαρτίου, θα ανοίξουμε την επόμενη ομάδα, που είναι οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου- η ομάδα Α- και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70 – 74 και ακολούθως η ηλικιακή ομάδα 65 – 69», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεβαίωση μετακίνησης: Νέες αλλαγές από σήμερα - Πώς δεν θα σας «γράψουν»