Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Πυρετώδεις οι πρόβες στον Αυλώνα – Στην Ελλάδα Μακρόν και πρίγκιπας Κάρολος

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας χωρίς την παρουσία πολιτών αλλά μόνο με τηλεοπτική μετάδοση.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική παρέλαση στον Αυλώνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Τον συντονισμό της πρόβας είχε, μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Δείτε τα πλάνα που μετέδωσε το MEGA:

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης θα τιμηθεί με λαμπρότητα, δοξολογίες, στρατιωτικές παρελάσεις και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην λιτή αλλά παράλληλα επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Πρόκειται για τις χώρες που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα των επαναστστημένων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μάχη στο Ναυαρίνο το 1827, όταν Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία συμμάχησαν κατά του τουρκικού στόλου, κερδίζοντας την πιο καθοριστική ίσως ναυμαχία για την εξέλιξη της επανάστασης.

Η γαλλική και η βρετανική πλευρά θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν να φτάνει στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ενώ η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Όσο για την Ρωσία… ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει αρνηθεί να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας παραμένουν στο… ψυγείο, την ώρα που ο «τσάρος» δημιουργεί πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία και πανηγυρίζει με τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Το «παρών» φυσικά θα δώσουν και οι ΗΠΑ, χωρίς να ξέρουμε προς το παρόν ποιος θα εκπροσωπήσει τον Λευκό Οίκο, ενώ από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η Κύπρος μας, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη να φτάνει στη χώρα μας συνοδευόμενος και αυτός από τη σύζυγό του.

Την επόμενη Τετάρτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου, οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση αναμένεται να περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης με οικοδεσπότες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει σπουδαίες εκδηλώσεις εκείνη την ημέρα όλοι οι δήμοι και όλοι οι φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;