ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική, όχι οι μαθητικές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική, όχι οι μαθητικές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την ανακοίνωση για την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων της 25ης Μαρτίου έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Αντίθετα, όπως είπε η κυρία Πελώνη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η στρατιωτική παρέλαση που κάθε χρόνο διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως διευκρίνισε η κυρία Πελώνη μετά από ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την 25η Μαρτίου θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση με όλα τα υγειονομικά μέτρα και η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είναι ένα ποιοτικό και περήφανο θέαμα», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσκληση για να παραστούν στην παρέλαση έχουν δεχθεί και αποδεχθεί ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και το ζεύγος Μακρόν από τη Γαλλία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποδεχόμενος την πρόσκληση στις 11 Φεβρουαρίου είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Μιλώντας γενικότερα για την πανδημία κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυρία Πελώνη είπε ότι «είναι προφανές ότι στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση. Διαπιστώνεται, ταυτόχρονα, ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών.»

Όπως πρόσθεσε «η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς. Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός. Εξίσου βέβαιο είναι ότι ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου. Απέναντι στον ιό».

Η κυρία Πελώνη έκανε λόγο για εξαιρετικά μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ και ειδικά στην Αττική η οποία, όπως είπε, «προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες» υπενθυμίζοντας ότι «από την περασμένη εβδομάδα εφαρμόζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που από την αρχή είχε σχεδιαστεί και το Ε.Σ.Υ. ενισχύεται με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα».

Σύμφωνα με την ίδια «οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362. Από χθες μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον Covid περιστατικά. Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεόφιλος Βανδώρος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του ηθοποιού