Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Οι επίλεκτοι των ΕΚΑΜ Κρήτης

Newsbomb

Αφιέρωμα στα ΕΚΑΜ Κρήτης δημοσιεύει το Cretalive, παρουσιάζοντας τους «ανθρώπους πίσω από τις μαύρες κουκούλες» που απαρτίζουν τη νεοσύστατη μονάδα.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2007 στα Ζωνιανά έδειξαν την ανάγκη ίδρυσης στην Κρήτη μιας ειδικής υπηρεσίας στα πρότυπα της ΕΚΑΜ, και έτσι δημιουργήθηκε η ΟΕΑ, η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, που τον Ιούνιο του 2017 αναβαθμίζεται σε Τμήμα και μετονομάζεται σε Τ.ΕΙ.ΔΑ. Το προσωπικό της νεοσύστατης Ομάδας επιλέγεται και εκπαιδεύεται από την ΕΚΑΜ.

«Σχεδόν 12 χρόνια μετά, οι συγκυρίες αλλά και οι συνθήκες επέτρεψαν την ίδρυση Τμήματος ΕΚΑΜ στην Κρήτη. Μία απόφαση που πιστώνεται πρωτίστως στον νυν Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος πίστεψε το όλο εγχείρημα και το στήριξε διαχρονικά» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 «τρέχει» το σχολείο επιλογής, με δικαίωμα συμμετοχής όλων των αστυνομικών από υπηρεσίες της Κρήτης. Η ολοκλήρωση του σχολείου σηματοδοτεί και επίσημα την ίδρυση της Μονάδας στην Κρήτη, η οποία υπάγεται επιχειρησιακά στην ΕΚΑΜ Αττικής και ενεργοποιείται με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των υποθέσεων που ανέλαβε η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης είναι η υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς και επιχειρήσεις ς για την σύλληψη επικίνδυνων φυγόποινων, ένοπλων χασισοκαλλιεργητών αλλά και σκληρών διακινητών προσφύγων και μεταναστών. Επίσης, όπως υπογραμμίζεται, ξεχωριστή υπόθεση στην ιστορία της ομάδας ήταν και αυτή του δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 36χρονος Λοχαγός