Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ισραήλ: «Φοβάμαι γενική σύρραξη, βλέπαμε αντιαεροπορικά, εκρήξεις» - Συγκλονίζει Έλληνας προπονητής

Newsbomb

Για την εμπειρία του από τους βομβαρδισμούς, τα αντιαεροπορικά και τις εκρήξεις αλλά και τους φόβους του για γενική σύρραξη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μίλησε Έλληνας προπονητής

Τη συγκλονιστική εμπειρία του από τους βομβαρδισμούς, τις εκρήξεις, τις σειρήνες και τα καταφύγια εν μέσω των συγκρούσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων περιέγραψε Έλληνας προπονητής που ζει στο Τελ Αβίβ.

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης είναι προπονητής της ομάδας πόλο ανδρών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και περιέγραψε στο ΟΡΕΝ τι βιώνει τις τελευταίες ημέρες.

«Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη. Πριν από δυο μέρες ήμασταν στο κολυμβητήριο και στις 9 το βράδυ ήχησαν οι σειρήνες. Όλος ο κόσμος, οι αθλητές, κατεβήκαμε σε ένα καταφύγιο που υπάρχει ακριβώς δίπλα. Μείναμε εκεί για μια ώρα περίπου, βλέπαμε αντιαεροπορικά, ακούγαμε εκρήξεις. Ο κόσμος εδώ είναι πιο έμπειρος σε αυτά, για εμένα ήταν μια εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

«Μια ώρα μετά γύρισα στο σπίτι και έμεινα με τη σύζυγό μου. Αργά τα μεσάνυχτα και στις 3 επαναλήφθηκε αυτό για 45 λεπτά. Και χθες το βράδυ γύρω στις 12.30, και μετά στις 2 τα ξημερώματα, για λίγα λεπτά συνέβη το ίδιο» συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας προπονητής επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ειδικές οδηγίες, καθώς και με το αεροδρόμιο, το οποίο ήταν κλειστό την ώρα που γίνονταν αυτά τα γεγονότα.

«Πτήσεις γίνονταν, περιμένω να δω την εξέλιξη. Ελπίζουμε τα ψυχραιμότερα μυαλά να επικρατήσουν και να υπάρξει αποκλιμάκωση» είπε, απαντώντας στο ερώτημα αν έχει σκεφτεί να φύγει από το Ισραήλ.

Στην ερώτηση αν φοβάται μια πιο γενικευμένη σύρραξη ο Έλληνας προπονητής απάντησε ότι «το έχω στο μυαλό μου, ελπίζω να μη φτάσει εκεί».

«Ελπίζω να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα» προσέθεσε λέγοντας ότι ακούγονται συχνά εκρήξεις και σειρήνες.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «χθες το βράδυ δεν πήγα στην εργασία μου, ούτε σχολεία άνοιξαν, ούτε το πανεπιστήμια. Σήμερα πιθανολογώ θα γίνει το ίδιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά