Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Το ρωσικό Ilyushin Il-76 στη μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία

Newsbomb

Εντυπωσιακό βίντεο με «πρωταγωνιστή» το γιγαντιαίο ρωσικό αεροσκάφος.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις επιχειρήσεις του γιγαντιαίου ρωσικού Ilyushin Il-76 στην Αρκαδία, σε βίντεο που δημοσιεύει το nafpaktianews.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, δύο αεροσκάφη του τύπου κατέφθασαν στην Ελλάδα την Τρίτη στο πλαίσιο της ρωσικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μαζί με δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 που έφτασαν τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης , και επιχειρούν μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων και το επίσης ρωσικό Beriev Be-200.

Το Il-76 (NATOϊκός προσδιορισμός «Candid») είναι ένα τετρακινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων, που σχεδιάστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης. Αρχικά είχε σχεδιαστεί ως πολιτικό μεταγωγικό/ φορτηγό αεροσκάφος, προς αντικατάσταση του An-12, με σκοπό την παράδοση βαρέων μηχανημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές. Εκδόσεις του για στρατιωτική χρήση έχουν χρησιμοποιηθεί σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μεταξύ άλλων, έχει χρησιμοποιηθεί ως αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, διοικήσεως κ.α. Στον πυροσβεστικό του ρόλο, μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δεξαμενές του.

Με πληροφορίες από nafpaktianews, TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: «Δεν έσβηνε η φωτιά σε μια μέρα» - Οι Ρουμάνοι διαψεύδουν ελληνικά δημοσιεύματα