Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Οι καπνοί από Έβρο και Ροδόπη «σκέπασαν» τον ουρανό

Newsbomb

Η πόλη της Καβάλας μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό…

Ο Simon Kranz καταγράφει με το drone του την πόλη της Καβάλας να έχει «πνιγεί» στους καπνούς από τις φωτιές ρε Έβρο και Ροδόπη, προκαλώντας μια απέραντη θλίψη.

Η Αλεξανδρούπολη καίγεται για πέμπτη ημέρα. Συνολικά επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων και 58 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν και 5 ελικόπτερα με 2 αεροσκάφη.

Ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως η εικόνα είναι πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Πάνω από πέντε εστίες φωτιάς υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και καίνε μέσα στην περιοχή της Δαδιάς. Έχουμε άλλα τέσσερα ενεργά μέτωπα τα οποία περνάνε μέσα από τους οικισμούς της Κίρκης, στο Άβατο που έγινε εκκένωση, στον οικισμός της Μαΐστρου. Ο οικισμός της Χιλής και της Μάκρης, επίσης, που μιλάμε για χιλιάδες κόσμο μαζί με τους τουρίστες. Ο κόσμος έχει μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εκκενώθηκαν 16 οικισμοί και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Υπήρχαν κάποιοι νεότεροι σε ηλικία που έμειναν να μας βοηθήσουν».

Όπως είπε ο κ. Δαστερίδης, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και η φωτιά κατευθύνεται προς Ροδόπη.

Στη Ροδόπη η φωτιά στην Άνω Δροσίνη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 εναέρια. Η πυρκαγιά καίει στο δάσος της οροσειράς της Ροδόπης με κατεύθυνση προς Άρδια και Πάτερμα.

Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε σχέση με τις ζημιές, μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δύο σπίτια στον Σώστη, μία αποθήκη στο Λινό και δασικές εκτάσεις.