ΕΛΛΑΔΑ

Διοργάνωση μαθητικoύ συλλαλητηρίου ενάντια στο «Νέο Λύκειο» στη Λαμία

Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στο Νέο Λύκειο θα διοργανώσουν τα σχολεία της Λαμίας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την κινητοποίηση που είχε αρχικά αποφασισθεί για την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.

Το πρωί της Παρασκευής (31/10) μαθητές του 1ου Λυκείου μοίρασαν σχεδόν σε όλα τα Λύκεια της Λαμίας σχετικό φυλλάδιο με τα αιτήματα και το κάλεσμα σε συμμετοχή, αναφέρει το lamiareport.gr.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε όλη την χώρα, οι μαθητές της Λαμίας διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο Νέο Λύκειο.

Στο κείμενο μάλιστα που έχει αναρτηθεί στο Facebook οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν ότι το νέο σύστημα θέλει τους μαθητές πειραματόζωα, σύγχρονους σκλάβους, τεχνίτες χωρίς μόρφωση και δικαιώματα.

Το νέο Λύκειο υποστηρίζουν, ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια ενώ εξαιτίας της τράπεζας θεμάτων το ποσοστό αποτυχίας ξεπέρασε το 30% .

Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής και στους γονείς αλλά και στους καθηγητές.

Ένα πανό με σύνθημα «Το σχέδιό τους είναι σχολεία μαγαζιά με γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά» είναι η κεντρική φωτογραφία της σελίδας που έχει ανέβει στο Facebook.

Η συγκέντρωση των μαθητών θα γίνει στις 12 τα μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε όλες τις πλατείες ενώ υπάρχει η σκέψη να φτάσει μέχρι τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας στην οδό Κύπρου.

Το συλλαλητήριο της Δευτέρας (3/11) αποφασίσθηκε προκειμένου να λήξουν οι καταλήψεις που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτώβρη και είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER

Gossip-tv.gr Onsports.gr Queen.gr Astrology.gr Mothersblog.gr Onmed.gr Ratpack.gr i-Ellada.gr
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2012-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ