Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα με τη γκάφα στο βίντεο του ΕΟΤ (vid)

Newsbomb

Αποσύρθηκε, λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσίασή του, το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ, από το υπουργείο Τουρισμού.

Αιτία;

Η ταινία μικρού μίκρους με τίτλο «Θεοί, Μύθοι, Ήρωες» που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη (5/11/2014), στο πλαίσιο του World Travel Market, περιελάμβανε σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ στο Βερολίνο, το 1936!

Το χειρότερο όλων; Το λάθος επισήμανε στους Έλληνες αξιωματούχους που βρίσκονταν στο Λονδίνο για τη διεθνή τουριστική έκθεση η εφημερίδα Guardian.

«Ήταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», εξήγησε στον Guardian ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς.

Ο Χίτλερ είχε χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου για να προωθήσει τα ιδεώδη του Ναζισμού. Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα πρότυπα της χιτλερικής προπαγάνδας- να κρατά την ολυμπιακή δάδα, ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Το επίμαχο πλάνο είναι από υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ.

Σε τεχνική παράβλεψη απέδωσαν το λάθος οι Έλληνες αξιωματούχοι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί αδικαιολόγητη έμφαση σε αυτό, τη στιγμή που ο τουρισμός της Ελλάδας καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις.

Το βίντεο «κατέβηκε» μόλις η γκάφα έγινε αντιληπτή...

Δυστυχώς όμως για τους επιτελείς του ΕΟΤ, ό,τι... γράφει στο διαδίκτυο, δεν ξεγράφει.

Έτσι, το σημείο του βίντεο, όπου χρησιμοποιήθηκε το πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, παραμένει στο internet να θυμίζει τη γκάφα τους.