Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: «Συνάδελφοί μου πέθαναν μέσα στα φορτηγά τους»

Newsbomb

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μια γυναίκας οδηγού φορτηγού η οποία διεσώθη από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

Η γυναίκα επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας (29/12/2014) στην Ελλάδα με αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Το πλοίο ήταν άθλιο αλλά παρόλα αυτά επιβιβαστήκαμε. Τουλάχιστον τρεις συνάδελφοί μου έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους αντί να κοιμηθούν σε κάποια από τις καμπίνες», είπε η γυναίκα οδηγός.

«Κοιμόμουν στην καμπίνα μου και ξύπνησα από τους καπνούς. Κανένας από το καράβι δεν μας βοήθησε. Δεν είχαμε ενημέρωση από το πουθενά. Από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας που με μετέφεραν στη Ιταλία ήμουν μούσκεμα. Τηλεφώνησα στους δικούς μου για να τους πω ότι δεν θα με ξαναδούν. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», συνέχισε.

Ένας άλλος διασωθείς που έφτασε με το C- 130 ανέφερε ότι έγινε έκρηξη στο καράβι περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής (29/12/2014).

«Δεν μας βοήθησε το ιταλικό πλήρωμα»

Ωστόσο, μετά τη συγκίνηση στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του C-130 που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του Norman Atlantic, ακολούθησαν οι καταγγελίες των Ελλήνων που γλίτωσαν από την τραγωδία με τους δέκα νεκρούς.

Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες.

Την ίδια στιγμή, οι διασωθέντες ευχαρίστησαν τον παριστάμενο στην υποδοχή αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Πολεμική Αεροπορία για την ασφαλή διάσωσή τους.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν επίσης ανώτατοι αξιωματικοί, ο διοικητής της 112 ΠΜ ταξίαρχος Λάζαρος Μαντούβαλος και επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.