Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Οικολογική καταστροφή - Διαφεύγουν τα λύματα από τον ΧΥΤΑ στον Αχέροντα (video)

Newsbomb

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πώς το κύτταρο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στη Θεσπρωτία είναι άδειο, ερασιτεχνικό βίντεο αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.

Ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσίευσε το paramythia-online.gr, αποδεικνύει πως η διαφυγή λυμάτων από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, είναι πραγματικότητα σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των λειτουργών του ΧΥΤΑ .

Σύμφωνα με την καταγγελία των κατοίκων της περιοχής, ο ισχυρισμός πως το κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι άδειο, καθώς τα λύματα μεταφέρθηκαν με βυτιοφόρα στο βιολογικό της Πάργας, καταρρίπτεται, αφού το βίντεο αποδεικνύει πως τα υγρά του ΧΥΤΑ δρομολογούνται από τεχνητά αυλάκια εκτός εγκαταστάσεων.

Οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν πως η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη με σκοπό να μην υπάρχει κορεσμός του ΧΥΤΑ από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες θα προκαλούσαν υπερχείλιση του κυττάρου.

Όλη αυτή η ποσότητα καταλήγει στις πεδιάδες της Παραμυθιάς και του Αχέροντα, και μέσω του Κωκυτού ποταμού φτάνει στον Αχέροντα και τις ακτές του Ιονίου, επηρεάζοντας τη ζωική και αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής.