Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στη Θεσσαλονίκη - Έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο (video)

Newsbomb

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση πολιτών κατά της λιτότητας και των μνημονίων και στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (11/2/2015) στον Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ρύθμιση του δημόσιου χρέους οι Θεσσαλονικείς δίνουν για μία ακόμη φορά ισχυρό παρών στη νέα αυτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα (15/2/2015) κατά της λιτότητας και των μνημονίων.

Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές, ζητούν «απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα», αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο από τις 4 το απόγευμα, ενώ όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι συρρέουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται ήδη κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή καθώς το πλήθος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και σήμερα.

Οι διαδηλωτές που παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση έψαλλαν τον εθνικό ύμνο συνοδεία του στρατιωτικού αγήματος που βρέθηκε στον Λευκό Πύργο για την υποστολή της σημαίας

Στην αρχή, μόλις το άγημα έκανε την εμφάνισή του για την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας από τον Λευκό Πύργο, κάποιοι παραξενεύτηκαν. Γρήγορα όμως έγιναν, όλοι μαζί, μία «γροθιά» και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή, η οποία αυτή την ώρα είναι μποτιλιαρισμένη. Οι διαδηλωτές, ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε.

Ανάλογες συγκεντρώσεις σημειώνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thesstoday.gr