Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Τους «ρήμαξαν» στις ληστείες - 36 πολίτες στην Εισαγγελία (video)

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Ξεχειλίζουν από οργή δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη οι οποίοι έχουν πέσει κατ’ εξακολούθηση θύματα ομάδας που εφορμούν στην πόλη με αφετηρία τον οικισμό του Δροσερού, στον οποίο έχουν βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για πολυμελής ομάδας 30 περίπου ατόμων που κλέβουν σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις και οτιδήποτε βρίσκουν μπροστά τους και το οποίο μπορεί να μεταπουληθεί, ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για τη διαβίωσή τους. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί προβληματίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες καθώς η δράση της ομάδας επεκτείνεται διαρκώς.

Θα πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους

Οι διαστάσεις που έχει λάβει η δράση της εν λόγω ομάδας είναι ανησυχητικές, μιας και οι πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασίας τους, ενώ διαμηνύουν πως είναι έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

«Όλα σχεδόν τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το Δροσερό έχουν υποστεί ληστείες και καταστροφές. Οι άνθρωποι στα Κιμμέρια εάν πάτε και ρωτήσετε θα δείτε ότι κοιμούνται με τις καραμπίνες, τους έχουν καταληστέψει και φοβούνται. Εγώ, που έχω κτήμα πίσω από τη ΣΕΚΕ, με έχουν ληστέψει 38 φορές το ίδιο και τους γείτονές μου» αναφέρει ο κ. Κώστας Κάλφας, ένας από τους πολίτες που υπογράφουν την καταγγελία στην Εισαγγελία.

«Εάν πάτε να δείτε τι καταστροφές έχουν γίνει σε όλα αυτά τα σπίτια θα πάθετε πλάκα. Δεν έχουν αφήσει ούτε τα καλώδια που περνάνε πάνω από τις λάμπες. Με έχουν πάρει τηλέφωνο πάνω από 150 άτομα, τώρα που έμαθαν ότι κινούμε το θέμα. Το πρόβλημα είναι αυτά τα 25, 30 άτομα, τα κακοποιά στοιχεία που βρήκαν άσυλο στην ντεκεκεδούπολη της Ξάνθης. Είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να βρίσκουμε τους κλέφτες και το που πουλάνε τα κλοπιμαία και να μην τα βρίσκει η Αστυνομία. Όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο πάνε στο Δροσερό και κάνουν μια έφοδο και μετά από δύο μέρες το πρόβλημα συνεχίζεται», πρόσθεσε ο κ. Κάλφας, και εξήγησε πως οι δράστες είναι επαγγελματίες, έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και ασκούν βία τόσο στα θύματα πολίτες τους, όσο και στα ζώα που έχουν για προστασία.

Έκλεψαν... κότες και αρνιά

Από τους κακοποιούς δεν γλυτώνουν ούτε τα ζώα, όπως κότες και αρνιά που έκλεψαν από δύο αγροκτήματα στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα. Ήρθαν στο δικό μου το σπίτι και με ένα ρόπαλο πάνω στο οποίο είχαν καρφιά χτύπησαν τα σκυλιά μου. Δηλαδή αν τα βλέπατε θα λέγατε καλύτερα να τα είχαν σκοτώσει. Δεν υπολογίζουν τίποτα, μπαίνουν, καταστρέφουν, κλέβουν και φεύγουν» αναφέρει φανερά αναστατωμένος ο κ. Κάλφας. Ο κ. Κάλφας πρόσθεσε πως γνωστό Σούπερ Μάρκετ που βρίσκεται κοντά στον οικισμό δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις, με τους δράστες να επιτίθενται ακόμη και στους καταναλωτές αφού έχουν ολοκληρώσει τα ψώνια τους ώστε να τους τα αποσπάσουν.

«Είμαστε εκτός εαυτού πλέον, είμαστε αγανακτισμένοι. Το ύψους των κλοπιμαίων μέχρι στιγμής ξεπερνά τις 250.000 ευρώ από τους ανθρώπους που έχουμε μαζευτεί και πήγαμε στη Δικαιοσύνη. Εμείς θα δώσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Εισαγγελία αλλά και την Αστυνομία να δούμε τι θα κάνουν και μετά θα μαζευτούμε σε ένα χώρο όλοι μαζί και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» καταλήγει ο κ. Κάλφας.

Πηγή: thrakitoday.com