Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η απελευθέρωση μεταναστών από την Αμυγδαλέζα (photos-videos)

Παρασκευή Βονάτσου

Με λιγοστά αντικείμενα στα χέρια και με έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην Ελλάδα αν βγάλουν νόμιμη άδεια, αφήνονται ελεύθεροι στην Ομόνοια μετανάστες από τα κέντρα κράτησης.

Μετά από πολύμηνη κράτηση στην Αμυγδαλέζα, μια ακόμη ομάδα μεταναστών αφέθηκε ελεύθερη σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στο κέντρο της Αθήνας.

Το πούλμαν της ΕΛΑΣ μετέφερε περίπου 20 άτομα. Τους περίμεναν φιλοι, συγγενείς, παλιοί εργοδότες για να τους φιλοξενήσουν. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι και αν θα παραμείνουν ή θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη χώρα.

Σκορπούν στα γύρω στενά αμήχανα και μιλούν στα κινητά τους, ψάχνοντας τι θα κάνουν και που θα πάνε.

Μέχρι σήμερα έχουν απελευθερωθεί περίπου 400 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη από τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πρόκειται για αιτούντες άσυλο ή μετανάστες που έχουν ήδη συμπληρώσει το χρονικό όριο διοικητικής κράτησης.

Η απόφαση για απελευθέρωση αφορά σε όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες.

Σακελλαρίδης: Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Αμυγδαλέζας

Δέκα με είκοσι άτομα αφήνονται καθημερινά, σύμφωνα με το νόμο, από την Αμυγδαλέζα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση, δήλωσε στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η απελευθέρωση των μεταναστών γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει κινητοποίηση από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε «κανείς από αυτούς τους ανθρώπους να μην μένει στο δρόμο».

«Αγκάθι» για τον πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς και τον ευρωπαϊκό, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου «στοιβάζονται ανήλικα παιδιά, έγκυες γυναίκες, άνθρωποι που έχουν υποστεί βασανιστήρια».