Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην κυβέρνηση από τα τρακτέρ – Κλειστά από τις 12 τα Τέμπη

Newsbomb

Ραντεβού για τη μια το μεσημέρι στα Τέμπη έδωσαν οι αγρότες το Σάββατο (23/01), όπου θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - Περισσότερα από 7.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις εθνικές οδούς – Σκληραίνουν μέρα με την μέρα τη στάση τους

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, όπου και αναμένεται να καθοριστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

IMG 0406

Όπως προκύπτει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ορισμένα μπλόκα θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων όπου έχουν κατασκηνώσει, ενώ υπάρχουν και άλλοι που αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής.

Πάντως, καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και τα μπλόκα που στήνουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και σήμερα ανέρχονται σε συνολικά 13 μπλόκα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι από την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου στα αγροτικά μπλόκα θα βρίσκονται και φορτηγατζήδες και νταλικέρηδες, ενώ τα εμπορικά καταστήματα σε διάφορους νομούς των προαναφερόμενων περιοχών, εξετάζουν να κατεβάσουν τα ρολά την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 28/1, ημέρα εγκαινίων της Agrotica.

Θέλουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

«Οι αγρότες είναι στο δρόμο για κάποιο πρόβλημα, δεν βγήκαν τυχαία. Εμείς ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αυτές οι συναντήσεις μεταξύ τους με τα καφεδάκια δεν μας λένε τίποτα. Θέλουμε συνάντηση με τον κύριο Τσίπρα κι έναν ειλικρινή διάλογο», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών.

1.500 τρακτέρ στον Προμαχώνα

Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

Σήμερα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, δεν πρόκειται να γίνει καμία κινητοποίηση, και ανέφερε: «Δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση των Τεμπών» επισημαίνοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε επ'αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής, σήμερα 12- 14.00 μετά το μεσημέρι θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Δυναμικό "παρών" στη Δράμα

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά τον δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιώργο Τερζή, 12- 14.00 θα γίνει συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος.

Τρία μπλόκα στο νομό Πέλλας

Στον νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12:00 μέχρι και τις 14:00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσών- Έδεσσας στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβικα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα, είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς-12- 14.00 και το απόγευμα από τις 18.30 και για μία ώρα-, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο 12-14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ. Κανένα από τα δύο μπλόκα δεν θα προχωρήσει σήμερα σε αποκλεισμούς.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανιών, ενώ σήμερα στήνεται από το πρωί και ένα ακόμα, στον κόμβο της Νέας Καλικράτειας.

Μαγνησία

Περίπου 600 τρακτέρ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών) βρίσκονται σήμερα Σάββατο (23/01) στον κόμβο Μικροθηβών κι έχουν σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο αυτοκινητόδρομος όμως έχει αποκλεισθεί από χθες το απόγευμα, αφού έχουν σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα γεωργικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται η κυκλοφορία μέσω παραδρόμων στην περιοχή, αλλά κυρίως μέσω Βόλου.

Η προσέλευση αγροτών με τα μηχανήματά τους συνεχίζεται και σήμερα, και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που θεωρούν ότι θα είναι η χαριστική βολή του κλάδου.

IMG 0403

Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό.

Κλειστή σε δύο σημεία η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων είναι συμβολικός και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες δηλαδή μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών– Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Όσον αφορά στα μπλόκα των αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία, εξακολουθούν να υπάρχουν σταθμευμένα τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, Κουρτεσίου, και Μαραθιάς.

Ιωάννινα

Την εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας, στο ύψος της γέφυρας στην είσοδο της πόλης, έκλεισαν για μία ώρα σήμερα, με τρακτέρ και άλλα οχήματα, οι αγρότες. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ. Τα τρακτέρ και οι αγρότες παραμένουν στην γέφυρα εν αναμονή των εξελίξεων. Το μεσημέρι, συνεδριάζει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Άρτας, που προχθές είχε στήσει μπλόκο στο Κομπότι, για να καθορίσει τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων διαμαρτυρίας.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στα μεγάλα χωριά της Θεσπρωτίας, με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους όργανο, αύριο το πρωί στις 10, θα κατευθυνθούν όλοι στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας και θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην Εγνατία.

Στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, συλλαλητήριο που διοργάνωσαν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωτεχνικοί, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με τρακτέρ. Οι διαδηλωτές, ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το απόγευμα για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αγρότες απέκλεισαν την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Αγρότες του νομού Βοιωτίας προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (23/01), σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού πραγματοποιήθηκε σε δύο σημεία, στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών, ο δρόμος θα μείνει κλειστός μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Πριν λίγο στο μπλόκο των αγροτών της Βοιωτίας στο Κάστρο βρέθηκε ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες δηλώνοντας πως «…και ο ίδιος είμαι αγροτόπαιδο και μπορώ να καταλάβω…».

Στη Λαμία το μπλόκο στο 210 χιλ. στο ύψος της Ανθήλης ενισχύθηκε και με τρακτέρ από την Στυλίδα. Επικεφαλής στο κομβόι που έφτασε στην Ανθήλη ήταν ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Οι αγρότες στην Ανθήλη έκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κλείνοντας συγχρόνως και τους παράδρομους για την άνοδο από Αθήνα προς Λαμία. Έτσι ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο με κατεύθυνση τη Λαμία καθώς η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από το ύψος του Μπράλου στο 200ό χιλιόμετρο στην παλιά εθνική οδό αλλά και σε παράδρομους και στη συνέχεια μετά από την πόλη της Λαμίας παίρνουν κατεύθυνση προς Βόλο και Λάρισα επανερχόμενοι στην εθνική οδό. Οι αγρότες απειλούν να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους επιβάλλοντας δύο δίωρους αποκλεισμούς κάθε μέρα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το βράδυ συντονιστική τους επιτροπή ζητώντας από την κυβέρνηση απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση από μηδενική βάση με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.

Ηράκλειο

Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου - Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί όπου οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν συμβολικά αρχικά τον κόμβο των Αρχανών και στη συνέχεια κινήθηκαν λίγο παρακάτω αποκλείοντας συμβολικά και τον κόμβο του Αγίου Σώζοντα.

Προσοχή! Πώς θα κινηθείτε στους δρόμους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την ΠΕΟ Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:

α) είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 του ΠΑΘΕ) θα κατευθύνονται προς την επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).

β) είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην ΕΟ Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

α) είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

β) είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

2. Τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της ΕΟ Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Κορινθία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες που ξεκίνησαν από το μπλόκο της παλιάς Σωληνουργίας με μεγάλη δύναμη τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων έχοντας βάλει μαύρες σημαίες, μπήκαν στην πόλη της Κορίνθου και έκαναν αυτοκινητοπορεία μπλοκάροντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης, ενώ αργότερα κατευθύνθηκαν προς τον Ισθμό της Κορίνθου, προκειμένου να αποκλείσουν τη νέα εθνική οδό στα διόδια Καλαμακίου.

Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Στις 6 απόγευμα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.

Στα «κάγκελα» οι αγρότες την Παρασκευή

Εθνικές οδοί και τελωνεία έκλεισαν οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που τους αφορούν και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό αλλά και για το φορολογικό.

Από τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί κατά τόπους αυτά που ξεχωρίζουν ωε προς την κομβική θέση τους είναι το μπλόκο των Τεμπών, το μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, το μπλόκο στον Προμαχώνα, το μπλόκο στα Φάρσαλα και τα μπλόκα στα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους.

Έκαψαν σημεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες

Εξαγριωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πανσερραϊκή αγροτική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που αρχικά κατευθύνθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και ακολούθως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί αγρότες έκαψαν συμβολικά σημαία του Σύριζα (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

a

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν τον Τσίπρα... τζιχαντιστή

Τρεις από τους αγρότες φόρεσαν μάσκες του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου…

Στους ρόλους των θυμάτων ένας κτηνοτρόφος και ένας αγρότης φορώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή που προκαλεί…τρόμο καθώς έχει συνδεθεί με τις αποτρόπαιες πράξεις του ISIS.

Αγρότες περικύκλωσαν τρεις βουλευτές στο αεροδρόμιο της Καστοριάς

Μία... έκπληξη περίμενε τους τρεις βουλευτές Μ. Αντωνίου από τη Ν.Δ, Ολ. Τελιγιορίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μ. Δημητριάδη επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καστοριάς, και ζητούσαν από τους βουλευτές να πάρουν θέση για ασφαλιστικό. Απαιτούσαν μάλιστα να τους πουν αν θα το ψηφίσουν. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Καθημερινά και επ' αόριστον ο ολιγόωρος αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων

Συνεχίζονται και σήμερα στον Έβρο οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ειδικότερα, σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12 έως και τις 2.00 μετά το μεσημέρι, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής. Οι αυριανές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο σήμερα και αύριο υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων- Ριζίων (στη γέφυρα), από τις 11.00 έως τη 1.00 και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου. Ως προς τη δυνατότητα μετακίνησης αύριο, των διαδηλωτών κατά του φράχτη στην περιοχή του τελωνείου των Καστανέων ο κ. Μαργαριτίδης εξήγησε ότι μπορούν να μεταβούν μέσω των παράδρομων, διευκρινίζοντας όμως την απόφασή τους να μη συσχετιστούν οι δύο δράσεις. «Εμείς δεν θα εμποδίσουμε κανέναν να διαδηλώσει. Δεν έχουμε όμως καμία σχέση. Παλεύουμε για κάτι άλλο. Δεν θέλουμε να πλησιάσουν το μπλόκο, εδώ έρχονται μόνο αγρότες».

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης