ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η γιαγιά του Φοίβου:«Το παιδί είχε υποστεί σοκ - παραμιλούσε, έλεγε τις περιπέτειές του»

Τραγική φιγούρα η Μαρία Μαυρομάτη, γιαγιά του 4χρονου Φοίβου, του παιδιού που για 18 ημέρες είχε απαχθεί από τον πατέρα – δολοφόνο της μητέρας του.

Ο μικρός νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο καθώς όπως υποστήριξε κατά την διάρκεια συνέντευξής της στον Ant1, η γιαγιά του Μαρία Μαυρομάτη: «Το παιδί είχε αφυδατωθεί τελείως. Πρέπει να ενυδατωθεί».

Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν τις πρώτες ώρες μετά τον εντοπισμό του, αλλά έχει χάσει πολλά υγρά και έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός του.

Ο πατέρας του το υποχρέωνε να περπατούν τη νύχτα για να μην τους εντοπίσουν οι αρχές. «Νύχτα περπατούσαν, έκοβαν θάμνους για να μπορούν να περπατάνε», περιγράφει η τραγική γιαγιά.

Η έξοδος του παιδιά από το Νοσοκομείο –σύμφωνα και με τις ενημερώσεις των γιατρών – έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (27/01/2016).

Από την πρώτη στιγμή, ο Φοίβος παρακολουθείται στενά από παιδοψυχολόγους.

«Είχε πάθει σοκ. Μιλούσε μόνο του, έλεγε τις περιπέτειές του», περιέγραψε η γιαγιά του.

Σύμφωνα με την Μαρία Μαυρομάτη, ο Φοίβος ζητάει την μαμά του.

«Στην αρχή όταν ψέλλιζε, ζητούσε τον μπαμπά, τώρα όμως ζητάει τη μαμά του», είπε η γυναίκα.

Το μόνο που γνωρίζει για την τραγική αυτή ιστορία είναι ότι πρόλαβε να δει όταν πιάσανε τον πατέρα του.

«Γνωρίζει μόνον αυτά που είδε, την ώρα που τον πιάνανε… νόμιζε ότι κάτι κακό κάνουν του μπαμπά του», ανέφερε η γιαγιά και στην ερώτηση για τον άλλον της τον εγγονό, τον Ιάσωνα, είπε: «Ο Ιάσωνας καλά είναι. Τα ξέρει όλα. Έχει κι αυτός βοήθεια και υποστήριξη από ψυχολόγους».

Σύμφωνα με την Μαρία Μαυρομάτη, όταν ο Ιάσωνας είδε τον μικρό του αδελφό «τον άρπαξε από το χέρι και άρχισαν να τρέχουν μαζί». Εκεί του είπε ότι πέθανε η μαμά του…

Και τώρα;

«Προσπαθώ να δώσω όσα μπορώ, αλλά το παιδί μου δεν θα έρθει πίσω…», ήταν τα λόγια της γυναίκας.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER