Κεραυνός χτύπησε διώροφο στην Κοζάνη με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες - Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην Πτολεμαΐδα.

Συνολικά, περισσότεροι από 25.000 κεραυνοί έπεσαν σε διάστημα 12 ωρών -από το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) μέχρι και τα μεσάνυχτα-, στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι 17.000 έπληξαν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγραφές του ανιχνευτή κεραυνών-αστραπών, οι περισσότεροι κεραυνοί έπεσαν στην Πέλλα σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Η ασυνήθιστα μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημιουργώντας συνθήκες αυξημένης ατμοσφαιρικής αστάθειας» τόνισε ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας.

Προβλήματα σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή της Εορδαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, όπου το ύψος του νερού, σε ορισμένες περιπτώσεις, «άγγιζε» τα δέκα εκατοστά.

Στο χωριό Πέρδικα της Κοζάνης, διώροφη κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσει η φωτιά, η οποία προκάλεσε ορισμένες μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς από τους ενοίκους.

Την Τετάρτη (24/08) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Δείτε το βίντεο από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πτολεμαϊδα!