ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη - Η... Παιδεία του Νίκου Φίλη: Μάθημα σε παγκάκια! (pics+vid)

Έχουν περάσει μόλις δέκα ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όταν ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης δήλωνε - όλο καμάρι - πως «η φετινή χρονιά μπορεί να είναι, κι αυτό επιδιώξαμε ως Υπουργείο, μια μέρα χαράς για όλα τα σχολεία. Να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα, όλα τα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία τους από την πρώτη ημέρα».

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα, εκέινη την ημέρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει «άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας»!

Αυτά στα... λόγια και στα χαρτιά!

Καθώς, ενώ βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, εν έτη 2016, υπάρχουν Έλληνες μαθητές που κάνουν μάθημα σε... παγκάκια!

Ναι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο οι φωτογραφίες και το βίντεο από το 2ο Γυμνάσιο Γουβών Ηρακλείου Κρήτης είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Μαθητές δύο τάξεων στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή (σ.σ. το πρωί της Τρίτης (20/09/2016) έριξε χαλάζι στην Κρήτη), ανοίγουν τα βιβλία τους στο γόνατο και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης», οι μαθητές του Γυμνασίου αναγκάζονται εκ περιτροπής να κάνουν μάθημα σε εξωτερικό χώρο, είτε κάτω από ένα στέγαστρο είτε κάτω από το πεύκο, κι αυτό γιατί στο Γυμνάσιο Γουβών λείπουν τρεις σχολικές αίθουσες.

Το τεράστιο πρόβλημα κινητοποίησε το Δήμο, που διαβεβαίωσε γονείς και εκπαιδευτικούς πως σε 20 ημέρες θα έρθουν τρεις λυόμενες αίθουσες.

Όπως λένε οι γονείς, «με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν».

Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο τοπικός δήμος και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονικό λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπενθυμίζουμε ότι για τον κ. Φίλη το πρόβλημα της Παιδείας είναι η διδασκαλία του μαθήματος των «Θρησκευτικών».

Δείτε τις εικόνες - ντροπή για την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση στη gallery του Newsbomb.gr...

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER