Τι συζήτησαν Φίλης και δάσκαλοι – Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας

Newsbomb

Τι συζήτησαν Φίλης και δάσκαλοι – Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη είχαν εκπρόσωποι των δασκάλων που πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη απεργία. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και, σύμφωνα με πηγές από τη ΔΟΕ, κινήθηκε γύρω από θέματα των διορισμών, του ολοήμερου σχολείου και της στελέχωσης των σχολείων ειδικής αγωγής.

«Δεν πήραμε κάτι χειροπιαστό, αλλά η συνάντηση ήταν ουσιαστική» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι μόνιμοι διορισμοί είναι αναγκαίοι, επισήμανε ωστόσο ότι εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός σχετικά με την πραγματοποίησής τους.

Ο κ. Φίλης απέρριψε τις αιτιάσεις των δασκάλων ότι το ολοήμερο σχολείο χάνει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα, ενώ συμφώνησε πως το σχολείο είναι φτωχότερο χωρίς ειδικότητες, κάνοντας λόγο για ένα έλλειμμα που θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι δάσκαλοι απέσπασαν επίσης τη δέσμευση ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη στελέχωση των ειδικών σχολείων.

Η ηγεσία του υπουργείου και η ΔΟΕ συμφώνησαν ότι οι ανάγκες των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση θα πρέπει να καλυφθούν από τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές.

Οι δάσκαλοι ζητούν μεταξύ άλλων:

  • την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο,
  • άμεσους διορισμούς,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής,
  • μείωση της διδακτικής ύλης,
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

Στην απεργία συμμετείχε περίπου το 25% των δασκάλων, σύμφωνα με στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Νωρίτερα, οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση, που είχε τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε με στάση εργασίας και η ΟΛΜΕ (11.00-14.00).

Οι δάσκαλοι μιλούν για «μπαλώματα στην Εκπαίδευση» από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικούν μόνιμους διορισμούς και αντιδρούν στη «διάλυση», όπως υποστηρίζουν, του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved