Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκροί και οι τρεις ψαράδες που είχαν χαθεί κοντά στο Προσονήσι (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Ρόδος: Δραματική ήταν η εξέλιξη των ερευνών στη Ρόδο για τον εντοπισμό τριών ερασιτεχνών ψαράδων, οι οποίοι αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης (28/02/2017).

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑΣ ΤΟΥΣ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το σχετικό ρεπορτάζ για το ναυάγιο στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, και οι τρεις εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα το πρωί. Στις έρευνες συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού αλλά και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, οι ηλικίες των ψαράδων ήταν 64, 67 και 72 ετών.

Αρχικά, το Λιμενικό είχε εντοπίσει τις σορούς των δύο από τους τρεις ψαράδες, ενώ λίγο πριν τιν 09:00 βρήκαν και τη σορό του τρίτου.

Σημειώνεται πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν πολύ καλές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος προσέκρουσε σε βράχο, υπό συνθήκες που μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν, όταν λίγο μετά τις 22:00 χθες, Τρίτη (28/02/2017) οι τρεις ψαράδες που επέβαιναν σε βάρκα μήκους τεσσάρων περίπου μέτρων ανοικτά του ακρωτηρίου Προσονήσι, κάλεσαν με το κινητό τηλέφωνό τους συγγενείς τους, ζητώντας βοήθεια, καθώς το σκάφος τους παρουσίασε πρόβλημα.

Μάλιστα, ο ένας από τους ψαράδες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η βάρκα αναποδογύρισε και πως βυθίζεται.

Οι συγγενείς κάλεσαν αμέσως τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, ενώ κινητοποιήθηκε επί τόπου ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα».

Εξάλλου, εκδόθηκε και έκτακτο σήμα αναζήτησης των δύο ατόμων και της συγκεκριμένης λέμβου, προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου.