Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Πτήση πάνω από τους καταρράκτες της Έδεσσας (vid)

Newsbomb

Ένα μοναδικό βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται το μοναδικό γεωπάρκο με τους καταρράκτες στην Έδεσσα κάνει το γύρο του Διαδικτύου προξενώντας το θαυμασμό όσων το παρακολουθούν.

Μέσα από τη Έδεσσα ρέουν συνολικά τέσσερα ποτάμια, τα οποία σχηματίζουν συνολικά καταρράκτες.

Οι δώδεκα καταρράκτες της Έδεσσας βρίσκονται στην άκρη της ακρόπολης της πόλης σε ένα πάρκο που εκτείνεται σε 100.000 τ.μ. το οποίο είναι γνωστό στους ντόπιους και ως «φρύδι της πόλης».

Οι δύο από τους καταρράκτες είναι επισκέψιμοι. Ανάμεσά τους βρίσκεται το δημοτικό τουριστικό περίπτερο «Πισίνες» που είναι σε λειτουργία αδιάκοπτα από το 1953. Το όνομα του οφείλεται στις πισίνες που δημιουργήθηκαν από τους Γερμανούς το 1942 για την τοπική τουριστική ανάπτυξη και διαμόρφωσαν το χώρο. Προπολεμικά, στην περιοχή βρίσκονταν νεκροταφεία και η πρόσβαση στους καταρράκτες ήταν δύσκολη.

Σκαλοπάτια και μονοπάτια οδηγούν ακόμη και πίσω από τους καταρράκτες. Το νερό των Καταρρακτών προέρχεται από τις πηγές του υγροτόπου Άγρα-Βρυτών-Νησίου οι οποίες τροφοδοτούνται από τα χιόνια του Καϊμακτσαλάν ενώ η ροή τους είναι ελεγχόμενη από τους υδρολεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ στον Άγρα και στον Εδεσσαίο.

Ο μεγάλος καταρράκτης, γνωστός ως Εδεσσαίος, έχει ύψος 70 μέτρα και το βράδυ φωταγωγείται. Ο διπλός Καταρράκτης είναι διπλάσιος σε μήκος από τον Μεγάλο Καταρράκτη διότι χωρίζεται σε δυο καταρράκτες οι οποίοι τροφοδοτούν το εργοστάσιο της ΔΕΗ κάτω από των βράχο.

Η πρόσβαση και θέαση του καταρράκτη γίνεται μόνο από το Πάρκο των Καταρρακτών.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση