Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσουν»

Newsbomb

Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σαρώνει τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥΙσχυρή χαλαζόπτωση στην Πύλη Τρικάλων- «Το έστρωσε» στους δρόμους – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα. Μπορεί η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Πύλη Τρικάλων, όπου την Παρασκευή (04/05/2018) το «έστρωσε» στους δρόμους λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες από την Πύλη Τρικάλων

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες, Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έντονα φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα, Σάββατο (05/05) αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, η κακοκαιρία θα σαρώσει και την Αττική.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικές ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οι οποίες στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή φωτογραφιών: Trikalaola.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους: Ποιοι μπορούν να εργάζονται και να λαμβάνουν συγχρόνως και σύνταξη

Καιρός: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες με καταιγίδες και χαλάζι

Πού θα σαρώσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Δείτε τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Την Κυριακή (06/05) κατά διαστήματα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί στις Σποράδες. Από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (07/05) κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Στερεά. Το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (08/05) και την Τετάρτη (09/05) πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.