Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

«Οργιάζουν» οι Τούρκοι χάκερς: Μπαράζ επιθέσεων σε ελληνικές ιστοσελίδες (vid)

Newsbomb

Προβληματισμό προκαλεί στις ελληνικές Αρχές η μαζικότητα των ηλεκτρονικών επιθέσεων που πραγματοποιούν ομάδες Τούρκων χάκερς σε βάρος ιστοτόπων στο ελληνικό Διαδίκτυο, με τελευταίους «στόχους» τις ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και της Αρχαίας Μεσσήνης.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΕΛΛΑΔΑ 2»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού

Ουσιαστικά πρόκειται για την ομάδα χάκερς «TeAM CC» (Cyber Commandos), που αυτοχαρακτηρίζονται ως Μουσουλμάνοι, έχουν ως έδρα το Μπαγκλαντές και έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών συμφερόντων.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, Μπάμπης Αποστολίδης, υποστήριξε πως όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή το Συμβούλιο έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά την προώθηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κατά τα λοιπά, οι χάκερς χτύπησαν και το διαδικτυακό τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης, ως αντίποινα για την άρνηση της ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Σε δημοσιεύσεις τους που έχουν κάνει στον «Σκοτεινό Ιστό» (Dark Web), οι Τούρκοι χάκερς ετοιμάζουν επιθέσεις σε 700 ελληνικές ιστοσελίδες στο πλαίσιο επιχείρησης με κωδικό «Ελλάδα 2» που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, στο ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΑ, το ΓΕΝ, αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με έκθεση που απέστειλε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η εταιρεία Audax Cybersecurity στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρησή τους εναντίον της Ελλάδας, οι Τούρκοι χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ελληνικό Στρατό, τράπεζες και υπουργεία.

Διαβάστε επίσης: