ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μανιάτης: «Το φθινόπωρο η Ελλάδα θα γνωρίζει που υπάρχει πετρέλαιο»

Γ. Μανιάτης: «Το φθινόπωρο η Ελλάδα θα γνωρίζει που υπάρχει πετρέλαιο»

Για τις εξελίξεις στο θέμα των ερευνών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

«Το φθινόπωρο του 2012 η Ελλάδα θα γνωρίζει με αξιοπιστία αν και πού υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας, ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση οκτώ προσφορών από μεγάλες εταιρείες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. «Αποτελεί μήνυμα αξιοπιστίας προς τους επενδυτές και υπευθυνότητας και σοβαρότητας προς τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Αισιόδοξος ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία φάνηκε ο υφυπουργός Ενέργειας. Μάλιστα, ο ίδιος ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την στήριξή τους καθώς, όπως είπε, «τα ζητήματα αυτά είναι διαχρονικά και με εθνική σημασία που ξεπερνάει πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις και άπτεται όλων των γενεών».

Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις έρευνες υδρογονανθράκων που συνιστούν το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων ενώ με αφορμή ερώτηση αν οι επερχόμενες εκλογές θα μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, απάντησε:

«Ο,τι κι αν γίνει μετά τις εκλογές η πορεία δεν θα αλλάξει. Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι συγκέντρωσε την ευρεία πλειοψηφία της Βουλής και θα ήταν ολέθριο εθνικό λάθος να ανακοπεί η εφαρμογή του».