ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Γιατί το lockdown δεν μπορεί να είναι πλέον, η λύση στην πανδημία...

Γιατί το lockdown δεν μπορεί να είναι πλέον, η λύση στην πανδημία...

Αναμφίβολα, η χώρα βρίσκεται και πάλι στην δίνη της πανδημίας με την επιθετική μετάλλαξη «δέλτα» να κυριαρχεί, πλήττοντας κυρίως τους μη εμβολιασμένους.

Η εύκολη λύση, η οποία ακούγεται και από τα χείλη ορισμένων (όχι πολλών), επιστημόνων είναι να κλείσει και πάλι η χώρα, επ αόριστον. Δηλαδή, μια πρόταση - γκιλοτίνα για την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών, μια πρόταση - τιμωρία για τους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό, ευτυχώς, απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο μια τέτοια επιλογή τονίζοντας σε καθημερινή βάση ότι αυτό δεν είναι καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Πηγές από το υπουργείο Υγείας μάλιστα, επιμένουν ότι το γενικό lockdown δεν είναι και δεν θα είναι θέμα προς συζήτηση. Κι αυτό για δυο λόγους: Πρώτον διότι θα ήταν μια άδικη επιλογή προς τους πολίτες που πειθάρχησαν στις οδηγίες της πολιτείας και των επιστημόνων για το εμβόλιο και δεύτερον διότι η οικονομία δεν θα άντεχε μια τέτοια επιλογή, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε νέα «πακέτα» στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, επιστροφή στην ύφεση και οικονομική αβεβαιότητα για το αμέσως προσεχές μέλλον.

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει ότι η άμεση προτεραιότητα της είναι αυτή την ώρα η στήριξη του ΕΣΥ, μέσα από τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, την αλλαγή στην κατανομή των νοσοκομείων ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και μέσα από την αξιοποίηση (είτε με την βούληση τους, είτε με επιστράτευση) ιδιωτών γιατρών. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει η αναγκαία... προθυμία και κατά συνέπεια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το μέτρο της επιστράτευσης είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί .

«Ταμείο» για τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα γίνει κοντά στις 20 του μηνός και τότε - ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρξουν - θα ληφθούν περεταίρω μέτρα. Όχι, όμως, σε διαφορετική κατεύθυνση από τα ήδη ληφθέντα .

«Φόντο» στην όλη κατάσταση, αποτελεί για μια ακόμη φορά η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα. Δυστυχώς , η συναίνεση στο μείζον θέμα της πανδημίας και της αντιμετώπισης της, αποτελεί παρελθόν ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, γεγονός που προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη, λες και η δημόσια υγεία και η προστασία της, έχει κομματικό χρώμα. Η πολιτική ένταση θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα (ακολουθεί άλλωστε ο προϋπολογισμός), αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της έξαρσης της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Σεμίνα Διγενή: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της για τον Φιλιππίδη

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές