ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι δημοσκοπήσεις και η μάχη της Κρήτης που μόλις ξεκίνησε...

Δημοσκοπήσεις
Νέες δημοσκοπήσεις αναμένεται να δημοσιευτούν τις προσεχείς ημέρες και να διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Καθώς οδεύουμε προς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ξεκινά και ο κύκλος των δημοσκοπήσεων που θα καταγράψουν - για πρώτη φορά μέσα στο νέο έτος - το πολιτικό κλίμα.

Η εξέλιξη της πανδημίας, τα μέτρα που ίσχυσαν την Πρωτοχρονιά αλλά και η ακρίβεια θα είναι από βασικά θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εταιρειών, ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει και το ΠΑΣΟΚ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη με δεδομένο ότι έχει «κάτσει η σκόνη» από την εσωκομματική διαδικασία που προηγήθηκε και ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις πρώτες του τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της στήλης, τα πρώτα δείγματα και αυτών των ερευνών δεν δείχνουν σημαντική διαφοροποίηση του πολιτικού κλίματος. Η ΝΔ διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα με σταθερά ποσοστά και με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους σε σχέση με τις τελευταίες μετρήσεις. Ανάλογη σταθερότητα στα ποσοστά εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους. Και τα δυο κόμματα, ωστόσο, φαίνεται να έχουν διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία. Η ΝΔ δεν δείχνει να ανησυχεί, παρά το ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες ...προειδοποιητικές βολές κατά του κ. Ανδρουλάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα είναι πιο σοβαρή, με δεδομένη και την ιδεολογική συγγένεια των δυο κομμάτων, αλλά και της κοινής «δεξαμενής ψηφοφόρων». Και σε αυτές τις μετρήσεις το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κατοχυρώνει το διψήφιο ποσοστό, στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που παρακολουθούν στενά τα άλλα κομματικά επιτελεία.

Το πρώτο «γήπεδο» στο οποίο θα αντιπαρατεθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρχικά, αλλά και η ΝΔ στην πορεία, θα είναι η Κρήτη όπου ο κ. Ανδρουλάκης και σαν πρόσωπο και ως πολιτικός αρχηγός πλέον, εμφανίζει τη μεγαλύτερη δυναμική από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην χώρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έτεινε χείρα συνεργασίας στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για προοδευτική διακυβέρνηση, τώρα θα επιχειρήσει να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική πολιτική δύναμη που είναι απέναντι στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Στο πρόγραμμά του, προφανώς, θα ενταχθούν περιοδείες στην Κρήτη αλλά και ειδικές αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεγαλόνησος. Την ίδια ώρα, επίσκεψη στο νησί σχεδιάζει να πραγματοποιήσει άμεσα ο πρωθυπουργός προβάλλοντας ως «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης την προώθηση, σε πολύ σύντομο χρόνο, του ΒΟΑΚ που αποτελούσε εκκρεμότητα δεκαετιών .

Οι δημοσκοπήσεις, που θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα να δημοσιοποιούνται, θα αποτυπώσουν την εικόνα που σήμερα υπάρχει σε επίπεδο πολιτικού κλίματος. Ωστόσο, λόγω και της εισόδου ενός νέου παίκτη, του κ. Ανδρουλάκη, στο πολιτικό σκηνικό δεν μπορούν να γίνουν εύκολα προβλέψεις. Εάν δε, ο πρωθυπουργός επιλέξει πράγματι να εξαντλήσει την 4ετια, τότε θα υπάρξουν πολλά... επεισόδια ακόμη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler: Έξαλλοι οι Διάσημοι με τον Βαλάντη - «Είναι κακός, έχει πονηριά»

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση