ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η καθημερινότητα και η οικονομία, επιστρέφουν στο προσκήνιο και καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις

Η καθημερινότητα και η οικονομία, επιστρέφουν στο προσκήνιο και καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας

Με την Ελλάδα στην... κατάψυξη τα προσεχή 24 ώρα, το κράτος καλείται και πάλι να δώσει εξετάσεις.

Στους δρόμους, στα χωριά, στις μεγάλες πόλεις αυτό που ονομάζουμε «κρατική μηχανή» θα πρέπει να είναι παρούσα, έτοιμη να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες.

Και αυτή η προσπάθεια εντάσσεται προφανώς στην μάχη της καθημερινότητας που δίνει κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση, είτε με επιτυχία κάτι που ενισχύει την αξιοπιστία της είτε ανεπιτυχώς όποτε η κριτική αποκτά αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα ακόμη κι αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Η καθημερινότητα αλλά και η οικονομία, που ανέκαθεν αποτελούσαν το βαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα , επιστρέφουν στο προσκήνιο με τη πανδημία να παραμένει ψηλά φυσικά σε βαθμό ανησυχίας των πολιτών, αλλά δεν είναι πλέον...μόνη. Όπως έδειξε και η τελευταία δημοσκόπηση της Merton analysis (για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού mega ), στις αυθόρμητες απαντήσεις των ερωτηθέντων για το τι τους ανησυχεί περισσότερα , αμέσως μετά τον κορονοϊό, εμφανίζεται το κεφάλαιο οικονομία/ακρίβεια. Είναι βέβαιο, ότι εάν η πανδημία ελεγχθεί τους επόμενους μήνες, όπως ευελπιστούν και δηλώνουν επιστήμονες και στελέχη του υπουργείου υγείας , τότε η οικονομία και η ακρίβεια θα σκαρφαλώσουν με... ευκολία στην πρώτη θέση των προβλημάτων των Ελλήνων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα , οι επόμενες εκλογές οποτεδήποτε και εάν γίνουν θα έχουν (και πάλι ) στο επίκεντρο την οικονομία. Εάν η κυβέρνηση, αντιμετωπίσει την ακρίβεια και προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για μονιμοποίηση και διεύρυνση των φοροελαφρύνσεων, τότε σαφώς θα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Εάν , παράλληλα με τις κινήσεις Πιερακάκη για την απλοποίηση των διαδικασιών στις σχέσεις κράτους - πολίτη , η πολιτεία φανεί αξιόπιστη στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας θα έχει κάνει επίσης ένα αποφασιστικό βήμα για την εκλογική νίκη.

Ο δρόμος προς τις εκλογές, οποτεδήποτε και εάν γίνουν, προφανώς δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς οι εκπλήξεις ( δυσάρεστες κυρίως) μπορεί να είναι πολλές. Όπως συνέβη μέχρι τώρα, με τα ελληνοτουρκικά, την πανδημία και τελευταία με την ακρίβεια. Η κυβέρνηση συνεπώς , θα κριθεί από τον βαθμό αξιοπιστίας στην υλοποίηση των όσων έχει υποσχεθεί, αλλά και από τα αντανακλαστικά της στα έκτακτα γεγονότα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα παγώσει όλη η Αθήνα – Έρχεται 24ωρη χιονόπτωση

Survivor Spoiler: «Η Μυριέλλα μας έχει τρελάνει», «η Ασημίνα να ηρεμήσει» και μια ποινή που έρχεται

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα