ΕΘΝΙΚΑ

Για τις δραστικές περικοπές στην Άμυνα μίλησε ο ΥΕΘΑ

Για τις δραστικές περικοπές στην Άμυνα μίλησε ο ΥΕΘΑ

Για τις δραστικές περικοπές που έχουν υπάρξει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων επίσης πως πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στα εισοδήματα των ανδρών και των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ επεσήμανε, ότι οι περικοπές που έχουν υπάρξει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έγιναν υπό την προϋπόθεση και με δεδομένο, «ότι δεν έχει θιγεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, και η επιχειρησιακή ετοιμότητα τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε παράλληλα ότι η κοινή γνώμη έχει ενημερωθεί πως οι μισθοί και οι συντάξεις των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων έχουν μειωθεί κατά 37%. Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι αξίζει δημόσιος έπαινος σε όσους υπηρετούν στις Ε.Δ που κάτω υπό συνθήκες εθνικής κρίσεως κρατούν ψηλά το εθνικό φρόνημα, και «έχουμε μια Ελλάδα ασφαλή και ισχυρή». Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευαν στην επίσκεψη του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής, ο αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης.

Διαβάστε επίσης:

Τον προϋπολογισμό του Υπ. Εθνικής Άμυνας συζήτησαν σήμερα οι αρμόδιοι

Ακρωτηριάζουν τα «φτερά» της Πολεμικής μας Αεροπορίας!