ΕΘΝΙΚΑ

Μιλιέτ: Ισλαμική οργάνωση καλεί αύριο Μουσουλμάνους στην Αγία Σοφία

Μιλιέτ: Ισλαμική οργάνωση καλεί αύριο Μουσουλμάνους στην Αγία Σοφία

Tην στιγμή που οι Τούρκοι διανοούμενοι μαζεύουν υπογραφές για να παραμείνει η Αγία Σοφία στην Πόλη, ως μουσείο, η ισλαμιστική οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας» ανακοίνωσε πως αύριο Σάββατο 31 Μαΐου στις 04.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκεί συνάντηση, όπως γράφει η Μιλιέτ..

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση καλεί τους ισλαμιστές να έχουν μαζί το «σετζαντέ» τους - δηλαδή το μικρό χαλί πάνω στο οποίο γίνεται προσευχή των μουσουλμάνων!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην Πρόεδρος του Τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας, κ. Γιουσούφ Χαλάτσογλου, από το κόμμα MHP, o οποίος κατέθεσε, κατά τους προηγούμενους μήνες, πρόταση νόμου στη Βουλή για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα (τζαμί) , ισχυρίσθηκε ότι στο Διάταγμα, που είχε ετοιμασθεί για τη μετατροπή του τεμένους της Αγίας Σοφίας σε Μουσείο, η υπογραφή (του Ατατούρκ) ήταν πλαστή.

Ο κ. Χαλάτσογλου είπε στη Miliyet «Το εν λόγω διάταγμα δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου, η δε υπογραφή που λέγεται ότι είναι του Ατατούρκ είναι πλαστή».

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία Τούρκων διανοούμενων για να μείνει τζαμί η Αγ. Σοφία