ΕΘΝΙΚΑ

«Έπεσε» στο νερό το υποβρύχιο «Πιπίνος» - Δείτε φωτογραφίες

«Έπεσε» στο νερό το υποβρύχιο «Πιπίνος» - Δείτε φωτογραφίες

Με υπερηφάνεια γέμισε το Πολεμικό Ναυτικό – Ήταν όλοι παρόντες

Η τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, πρωτοστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεïμαράκης, η Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Παρόντες ήταν επίσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ.

Μετά την τελετή καθέλκυσης, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ονοματοδοσία του Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ» υπογραμμίζοντας:

«Εξ ονόματος της ελληνικής Πολιτείας και του ελληνικού λαού σε ονομάζω «ΠΙΠΙΝΟΣ» προς τιμήν μιας ηρωικής φυσιογνωμίας των Ναυτικών αγώνων του 1821. Εύχομαι να είσαι πάντα καλοτάξιδο, να πλέεις ασφαλώς εν επιφάνεια και εν καταδύσει και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στο πλευρό σου.»