ΥΓΕΙΑ

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Σε σύγχρονο Καιάδα έχουν μετατραπεί τα δημόσια νοσοκομεία για πολλούς ασθενείς και ασφαλισμένους.

Την ώρα που επιδίδονται ορισμένοι σε κακόγουστα κοινοβουλευτικά θεάματα, η σκληρή πραγματικότητα μαρτυρά το μέγεθος της αποδόμησης που συντελείται στη δημόσια Υγεία με την εγκληματική ευθύνη όσων κάνουν υποκλίσεις στην τρόικα και στους δανειστές.

Επειδή δεν πρόκειται να το δείτε πουθενά αλλού, η NEWSBOMB τολμά και αποκαλύπτει σήμερα το εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τους διευθυντές των κλινικών και τις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας.

rio

Το έγγραφο αναφέρει: «Το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ ενημερώνει ότι η προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να εκτελεστεί εντός αυτού και πιθανώς και του επόμενου 24ωρου.

» Για το λόγο αυτό, ο μοριακός έλεγχος του αίματος από τη σημερινή απογευματινή βάρδια και μέχρι νεωτέρας, δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Λόγω της παραπάνω επείγουσας κατάστασης αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία από αύριο 27-11-2013 και μέχρι την επίλυση του προβλήματος»!

Όπως θα δείτε, το έγγραφο που δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα έχει ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2013.

egrafo

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεύθυνη του Κέντρου Αιμοδοσίας ενημέρωσε εγκαίρως και γραπτώς τη διοίκηση για παραγγελία αντιδραστηρίων, ωστόσο τίποτα δεν είχε γίνει προκειμένου να μην φτάσει το νοσοκομείο στο σημείο να μη μπορεί να εκτελεί χειρουργεία!

Και το οξύμωρο είναι αυτό που αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από το Νοσοκομείο: «Αντί η Διοίκηση να ενδιαφερθεί που τόσο καιρό η υπεύθυνη τους ανέφερε ότι χρειάζεται να παρθούν αντιδραστήρια, μετά το επείγον έγγραφο επέδειξε όχι ευαισθησία, αλλά ενόχληση»!!!

Αναστάτωση στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της NEWSBOMB, στο νοσοκομείο έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Ακόμα και στην περίπτωση, όμως, που το θέμα λυθεί έστω και στο παραπέντε (ως χθες το μεσημέρι είχαν γίνει μόνο όσα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν απαιτούσαν κάλυψη αίματος), και άλλα εργαστήρια του Νοσοκομείου αναμένεται να ξεμείνουν από αντιδραστήρια όπως το βιοχημικό, η πυρηνική ιατρική κτλ.

Η κατάσταση είναι δραματική. Το ένα πρόβλημα ξεσπά μετά το άλλο. Όπως μας περιγράφουν, το Κέντρο Αιμοδοσίας που εξυπηρετεί όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα έχει ξεμείνει από γιατρούς. Παράλληλα, παραμένουν κλειστά πολλά χειρουργικά τραπέζια ελλείψει χειρουργικού προσωπικού.

Αν αυτό δεν είναι σύγχρονος Καιάδας, μήπως όσοι στηρίζουν τη συγκυβέρνηση έχουν να μας υποδείξουν κάποιον άλλον;

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Στερεύουν οικονομικά τα νοσοκομεία, χωρίς υλικά και θέρμανση

Δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά στο ΕΣΥ

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία