ΥΓΕΙΑ

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι «ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα».


«Οι γιατροί θα συνεδριάσουν, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους ύστερα από ενημέρωση και εισήγηση δική μου, αλλά και του κ. Χρονόπουλου, αντιπροέδρου των ιατρών του ΕΟΠΠΥ, ο οποίος συμμετείχε και τοποθετήθηκε στη συνάντηση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Παρά την ευχή που έδωσε ο πρωθυπουργός να σταματήσουν οι απεργίες, δεν ετέθησαν προαπαιτούμενα, αλλά οπωσδήποτε απαιτείται ειλικρίνεια από πλευράς υπουργείου προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, στα καίρια προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Υγείας».

Κατά τη δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ιατρούς, παρουσία του υπουργού και του υφυπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη και Αντ. Μπέζα, όπως διευκρίνισε ο κ. Βλασταράκος, μίλησαν για όλα τα ζητήματα Υγείας που αφορούν τον ελληνικό λαό, τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα προβλήματα των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, τη δημόσια Υγεία καθώς επίσης και για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ.

«Ο πρωθυπουργός μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε και άκουσε με προσοχή για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση, τις θέσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου, ότι δηλαδή χωρίς τους γιατρούς να μπορούν να συνεργάζονται με το σύστημα μέσα από ευπρεπή λειτουργία και με τους ασθενείς εξαθλιωμένους καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει. Μεταρρύθμιση των αριθμών δεν χρειάζεται η κοινωνία. Η μεταρρύθμιση πρέπει να απευθύνεται στον εκσυγχρονισμό του πρωτοβάθμιου συστήματος Υγείας και αυτό σημαίνει:

-Ενίσχυση των δημόσιων δομών

-Αστικά Κέντρα Υγείας που θα εφημερεύουν

-Σύνδεση όλων των ιδιωτών ιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στον ΕΟΠΠΥ με συμβάσεις του ΠΙΣ και με κατά πράξεις και περίπτωση αμοιβή

-Ηλεκτρονική κάρτα Υγείας και ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς και οπωσδήποτε με ευπρεπή λειτουργία και εργασιακή σχέση που να ανταποκρίνεται στην πρωτοβάθμια για όλες τις ειδικότητες, πλην όμως να είναι απασχόληση και όχι αποκλειστική», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του