ΥΓΕΙΑ

Επισπεύδει την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Άδωνις

Επισπεύδει την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Άδωνις

Η απάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, στην εξώδικη διαμαρτυρία των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ώρες εργασίας τους, ήταν δουλέψτε τώρα επιπλέον από το προβλεπόμενο ωράριο και μετά την αξιολόγηση βλέπουμε.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, καθώς σήμερα ακολουθούν 8ωρη βάρδια, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται 7 ώρες, όπως οι υπόλοιποι γιατροί στο ΕΣΥ.

Η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν ότι «το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών - οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς εργασίας με τους ιατρούς – οδοντιάτρους του ΕΣΥ, που είναι το επτάωρο».

Αυτό σημαίνει ότι επισπεύδεται η διαδικασία της αξιολόγησης, με τη σύσταση των Συμβουλίων Αξιολόγησης σε κάθε ΔΥΠΕ της χώρας και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, και όπως τονίζει το υπουργείο «η κατάταξη των ιατρών - οδοντιάτρων στον κλάδο ΕΣΥ θα γίνει συντομότερα από τη προβλεπόμενη στο νόμο προθεσμία, που είναι οι οκτώ μήνες μετά την αίτησή τους».

Τη διαδικασία της αξιολόγησης, ωστόσο, έχουν καταγγείλει οι γιατροί, καθώς όπως υποστηρίζουν θα γίνει αφορμή για νέες εξόδους εργαζομένων από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Γ.Ν Νίκαιας: Αναγκαστικές μετακινήσεις ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους

Παραμένουν ο Πειραιάς και τα νησιά χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική!