Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και ο «συναγερμός» ενόψει Σεπτεμβρίου

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και ο «συναγερμός» ενόψει Σεπτεμβρίου

«Πονοκέφαλος» για κυβέρνηση και επιστήμονες ο τουρισμός και το άνοιγμα των σχολείων - Μάχη με το χρόνο για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Συνεχείς είναι πλέον οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς τα μηνύματα από την πορεία των εμβολιασμών δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, κυρίως όσον αφορά στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Στο στόχαστρο των ειδικών και μη, έχουν μπει τα σχολεία καθώς θεωρείται βέβαιο πως από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να καταγράφονται και σε καθημερινή βάση, πάρα πολλά κρούσματα μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Και αν τα παιδιά φαίνεται να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα αν νοσήσουν, τα προβλήματα θα ξεκινήσουν όταν επιστρέψουν σπίτι και αρχίσουν να κολλούν τους ανεμβολίαστους μεγάλους.

Με δεδομένο ότι, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, δεν τίθεται θέμα να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί, στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να κάνουν τη ζωή δύσκολη σε όποιον αρνείται να κάνει το εμβόλιο.

Με τα όσα έχουν αποφασισθεί μέχρι τώρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα να προχωρούν σε μοριακά ή Rapid Tests, αλλιώς δεν θα μπορούν να μπαίνουν στις αίθουσες.

Μάλιστα πιθανή απουσία τους, ακριβώς επειδή δεν θα έχουν κάνει το τεστ, θα επιφέρει και πειθαρχικές κυρώσεις. Το γεγονός μάλιστα ότι κάθε βδομάδα θα καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους το λιγότερο 40 ευρώ για τη διεξαγωγή των τεστ, εκτιμούν στην κυβέρνηση πως θα οδηγήσει και όσους ακόμα το σκέπτονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εκεί που φαίνεται πως όλα είναι ανοιχτά ακόμα είναι στα πανεπιστήμια, με τις πρυτανικές αρχές να ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των φοιτητών, κάτι που ήδη γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Το θέμα αυτό θα εξεταστεί σύντομα σε νέα σύσκεψη και αναμένεται να υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Απ' ότι μαθαίνω πάντως, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί πως για να μπορεί ένας φοιτητής να εισέλθει σε χώρο του πανεπιστημίου, να έχει πρώτα εμβολιαστεί.

Κι' αυτό γιατί τα ποσοστά των νέων άνω των 18 που έχουν σπεύσει στα εμβολαστικά κέντρα παραμένουν χαμηλά, αν και στην κυβέρνηση ελπίζουν πως μετά τις διακοπές ολοένα και περισσότεροι θα σπεύσουν, εκμεταλλευόμενοι και το …μπόνους των 150 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα γιατί ο χρόνος περνά και αν στο Μαξίμου θέλουν να δημιουργήσουν ένα τείχος, ή έστω μια μικρή.. μάντρα ανοσίας στα σχολεία, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν