Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ο Στυλιανίδης, η «παγκόσμια πρώτη» και το «καλάθι» Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ

Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός πολιτικής προστασίας
Intime News

Αγαπητοί μου φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Όπως μας είχε ενημερώσει η γάτα, στο αεροδρόμιο θα μεταβούμε σήμερα να παραλάβουμε, μέσα στη χαρά, τον νέο μας υπουργό ο οποίος επίσημα θα ανακοινωθεί στις 11:30 το πρωί και λογικά μετά θα μεταβεί και στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί.

Ο λόγος για τον Χρήστο Στυλιανίδη, τον Ελληνοκύπριο πρώην Επίτροπο υπεύθυνο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος τελικά πείστηκε μετά από πολλές, μαθαίνω, συζητήσεις. Και επειδή από ότι καταλαβαίνω ο κ. Στυλιανίδης θα αναλάβει έναν ευρύτερο σχεδιασμό και συντονισμό, θα χρειαστεί κι ένα στήριγμα που θα αναλάβει και την πρακτική διαχείριση, όσων αφορά στις πυρκαγιές και όχι μόνο.

Έτσι στο Μαξίμου έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του πρώην Αρχηγού ΓΕΑ Πτέραρχου Ευάγγελου Τουρνά που έχει και κάμποσες χιλιάδες ώρες πτήσεις με μαχητικά. Στον κ. Στυλιανίδη κατέληξαν πάντως στη λογική ότι έχει δοκιμαστεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ είναι και ο δημιουργός του προγράμματος Rescue της ΕΕ, ενώ έχει διατηρήσει και τις επαφές του με τα κέντρα αποφάσεων στην Ευρώπη. Για να πούμε πάντως την αλήθεια ήδη ο νέος Υπουργός θα βρει ένα καινούργιο μοντέλο λειτουργίας του νεοσύστατου Υπουργείου, το οποίο μαθαίνω έχει παραδώσει εκεί που πρέπει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Με την ολοκλήρωση του νέου σχήματος στο Μαξίμου εκτιμούν πως θα μπουν στο ντουλάπι τα όποια επικοινωνιακά λάθη των τελευταίων ημερών και στοχεύουν στην αλλαγή του κλίματος με τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία στη Θεσσαλονίκη.

Η γάτα, τις επόμενες μέρες θα κάνει ρεπορτάζ και θα ενημερώσει για τις νέες φοροελαφρύνσεις που θα προκύψουν. Επειδή όμως, όπως μαθαίνω έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε πολλά προϊόντα, κάτι που θα επιβαρύνει το καλάθι της νοικοκυράς, ίσως το άλλο Σαββατοκύριακο έχουμε και κάποιες ανακοινώσεις για να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην τσέπη των καταναλωτών.

Κλείνοντας να σας πω πως, όπως και να το δει κανείς, η επιλογή Στυλιανίδη αποτελεί και μία παγκόσμια πρώτη, καθώς δεν έχω πρόσφατο άλλο παράδειγμα «μεταγραφικής υπουργοποίησης» από ομάδα του εξωτερικού. Στο Μαξίμου φρόντισαν πάντως και αύριο θα του αποδοθεί τιμητικά και η ελληνική υπηκοότητα, πριν πάει στο Προεδρικό Μέγαρο και έτσι δεν θα υπάρξουν προβλήματα επί της διαδικασίας. Καλή επιτυχία να του ευχηθούμε σε κάθε περίπτωση γιατί και δουλειά πολλή θα έχει και υπερκομματική στήριξη θα χρειαστεί για να μπορέσει να τα φέρει εις πέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.