Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η εκλογή Ανδρουλάκη, η αναμονή του Μαξίμου και ο Τσίπρας που έχει το πρόβλημα...

Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης - Τσίπρας
Οι πολιτικοί συσχετισμοί που διαμορφώνονται από την εκλογή Ανδρουλάκη.
InTime combined

Να σας πω την αλήθεια στην κυβέρνηση περίμεναν την άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εκτιμούσαν πως θα έφτανε σε ένα ποσοστό κοντά στο 70%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον νέο αρχηγό για να τον συγχαρεί και μάλιστα να του ζητήσει να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, στο Μαξίμου όμως θα περιμένουν να δουν και το στίγμα που θα θελήσει να προσδώσει στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς όπως μου έλεγε η γάτα κατά την προεκλογική περίοδο δεν μπόρεσαν να καταλάβουν και πολλά.

Και μάλλον έχουν δίκιο καθώς ο ίδιος φρόντισε να «κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του», ίσως για να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Σύμφωνα με τη γάτα στις διάφορες συζητήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, θα περιμένουν να δουν και πώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο σύστημα, δηλαδή ο αρχηγός να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και να εκπροσωπείται από κάποιον βουλευτή της επιλογής του στις μάχες που θα γίνονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Κάτι που δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολο αλλά σίγουρα δεν προβληματίζει και την κυβέρνηση. Γενικά πάντως στην κυβέρνηση δεν τους προβληματίζει η εκλογή Ανδρουλάκη και όπως μου έλεγαν χαρακτηριστικά πρωτοκλασάτα στελέχη το πρόβλημα πλέον το επόμενο διάστημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Θεωρούν δηλαδή πως η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη και η δυναμική που αντικειμενικά θα προδώσει στο κόμμα το επόμενο έστω διάστημα θα πλήξει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα στοχεύσει στη δεξαμενή της κεντροαριστεράς.

Όπως μου έλεγαν ένα μέρος από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απογοητευμένοι από την στάση του Αλέξη Τσίπρα θα μετακομίσουν πιο εύκολα στο ΚΙΝΑΛ μειώνοντας τα ποσοστά της Κουμουνδούρου και δημιουργώντας προφανώς κάποια στιγμή και θέμα αρχηγίας. Και επειδή πλέον το ερώτημα είναι τι θα κάνει το κόμμα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στις επόμενες εκλογές που, θυμίζω, θα γίνουν με την απλή αναλογική, και αν θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα να σας πω πως στο Μαξίμου υποστηρίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα θελήσει να ξεκινήσει την αρχηγία του δυναμιτίζοντάς την από τον πρώτο χρόνο.

Με απλά λόγια δεν θεωρούν πως το ΚΙΝΑΛ θα σπεύσει να αποτελέσει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα θελήσει να γίνει ένας νέος Πάνος Καμμένος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συγκινητική ευχή της μητέρας του - Κερνούσε όλο τον κόσμο η κυρία Πόπη

Η εκλογή Ανδρουλάκη, η αναμονή του Μαξίμου και ο Τσίπρας που έχει το πρόβλημα...

Καληνύχτα Γιώργο Παπανδρέου – Η οδυνηρή ήττα