Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Με τουρίστες στους δρόμους και τους νέους στα νησιά οι δεύτερες κάλπες

Εκλογές 2023: Με τουρίστες στους δρόμους και τους νέους στα νησιά οι δεύτερες κάλπες
INTIME

Λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής στις 24 Απριλίου μαθαίνω πως σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκαλύψει τον χρόνο των εκλογών.

Όχι βέβαια ότι είναι πλέον κανένα φοβερό μυστικό καθώς η γάτα με ενημέρωσε εδώ και μέρες πως ο κύβος ερρίφθη για τις 21 Μαΐου, με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται στις 2 Ιουλίου.

Μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή και με αρκετούς τουρίστες στους δρόμους και πολλούς νέους να έχουν ήδη μετακομίσει στα νησιά για την θερινή σεζόν εμείς θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Επειδή ρώτησα πάντως να σας πω, τρίτες κάλπες μου λένε από το Μαξίμου δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε μία στο εκατομμύριο καθώς όπως μου τόνισαν η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση στις 3 Ιουλίου.

Τώρα αυτοδύναμη θα είναι, συνεργασίας θα είναι τι να σας πω, με τα σημερινά δεδομένα πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει μία, πως να το πω κομψά, προγραμματική σύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το καλό του τόπου. Αν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει τη μονοψήφια πορεία του τα πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι και πιο εύκολα. Να επισημάνω εδώ, για να είμαι δίκαιος, πως δεν είναι ακόμα λίγοι αυτοί στο Μαξίμου που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ΝΔ να πιάσει το όριο της αυτοδυναμίας και επειδή αυτά μου τα λένε άνθρωποι που γενικά πέφτουν μέσα, μειοψηφία αλλά υπάρχουν και τέτοιοι, εγώ τους ακούω.

Όπως μου λένε, χαρακτηριστικά, σιγά σιγά, το στάδιο της οργής, του θυμού και της αγανάκτησης θα δώσει τη θέση του στην ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική αποτίμηση της κατάστασης. Με άλλα λόγια οι πολίτες θα αντιληφθούν τα ουσιαστικά διλήμματα των εκλογών, με την οικονομία να επανέρχεται στην ατζέντα και θα πρέπει να επιλέξουν με βασικό κριτήριο το καλό του τόπου και μακριά από κάθε τιμωρητική διάθεση. Οι δημοσκοπήσεις που είδε η γάτα στο Μαξίμου μέσες άκρες δείχνουν τα ίδια στοιχεία που αποτυπώνουν και όσες έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, η ανάλυση όμως που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη αφήνει, όπως λένε, πολλά περιθώρια για να αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο μεγάλο κρας τεστ θα είναι λίγο πριν το Πάσχα, όπου και θα αρχίζει, όπως μου λέει η γάτα, να ξεδιαλύνει η κατάσταση. Κλείνοντας να σας πω πως την Κυριακή της Ανάστασης θα ανάψουν στο Μαξίμου και μια μεγάλη λαμπάδα στον Αλέξη Τσίπρα καθώς εκτιμούν πως οι τελευταίες κινήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στο θέμα Πολάκη μόνο ως δώρα στην ΝΔ και την κυβέρνηση μπορούν να εκληφθούν.

Σχετικές ειδήσεις

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις στο Μαξίμου

Μητσοτάκης σε Θεοδωράκη: Τέλος στα σενάρια για καλοκαιρινές εκλογές - Ο μήνας που θα στηθούν κάλπες

Μητσοτάκης: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τα Τέμπη – Να σαρώσουμε ό,τι κρατάει πίσω την Ελλάδα