ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Θεοδωράκη: Τέλος στα σενάρια για καλοκαιρινές εκλογές - Ο μήνας που θα στηθούν κάλπες

Μητσοτάκης Θεοδωράδης
protagonistesofficial Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται διαψεύσει όλα τα σενάρια που έκαναν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για εκλογές στις αρχές Ιουλίου

Την πρώτη συνέντευξή του μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον πρωθυπουργό να κάνει την αυτοκριτική του και να απαντά σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Κατά την συνέντευξη του που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στον Alpha, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αποκαλύψει την απόφασή του για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, με τις πληροφορίες να μιλούν για κάλπες στις 21 ή στις 28 Μαΐου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται διαψεύσει όλα τα σενάρια που έκαναν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για εκλογές στις αρχές Ιουλίου, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δείτε το trailer της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά παράλληλα για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική Hellenic Train η οποία αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας. Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε γνωστοποιήσει το προηγούμενο διάστημα και την πρόθεσή του από την επόμενη τετραετία να ξεκινήσει η διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη γυρίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο πρωθυπουργός φαίνεται από τα πλάνα του trailer να βρίσκεται νύχτα στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενώ διαχειρίζεται ακόμα την κρίση με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα λεγόμενά του αναμένεται να δώσει περιεχόμενο στην νοηματοδότηση της σύγκρουσης με το «βαθύ κράτος» που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου. Σε αυτό άλλωστε είχε κάνει αναφορά και κατά το τελευταίο του μήνυμα στο Facebook κάνοντας λόγο για πάταξη όσων κρατάνε την Ελλάδα πίσω.

Το παραπάνω όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αποτελέσει βασικό κομμάτι και στην προεκλογική περίοδο, με τον πρωθυπουργό να θέλει να επιτύχει ξεκάθαρο διαχωρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάση αντίληψης και πολιτικής εκτέλεσης, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη για την κυριαρχία της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η χώρα να προχωρήσει βήματα μπροστά.