Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Στο στόχαστρο οι αναποφάσιστοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης

Επειδή ένα μεγάλο μέρος της δεξαμενής των αναποφάσιστων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, λογικό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανεβάσει τους τόνους του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

Στο στόχαστρο βάζει τους αναποφάσιστους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να έχουν φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η πολυαναμενόμενη αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο έρχεται ολοένα και πιο κοντά, η στρατηγική όμως αναπροσαρμόζεται μέρα με τη μέρα ανάλογα με τα δεδομένα.

Και επειδή ένα μεγάλο μέρος της δεξαμενής των αναποφάσιστων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, λογικό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανεβάσει τους τόνους του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κάτι που ήδη έχει αρχίσει σταδιακά να κάνει. Σύμφωνα με τη γάτα, η οποία και μου δηλώνει πλέον πως και του… χρόνου θα σουλατσάρει στο Μαξίμου, στις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις που κάνουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού η ΝΔ μπορεί να πιάσει ένα 35 με 35,5% ήδη από τις πρώτες κάλπες με στόχο στις εκλογές του Ιουλίου να έρθει το πολυπόθητο 39% που θα της δώσει και 153 με 154 βουλευτές.

Όπως είναι φυσικό στο Μαξίμου παρακολουθούν και τις εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ, σύμφωνα με τη γάτα πάντως είναι ακόμα νωρίς για να δουν που θα πάνε τα «ορφανά» του Κασιδιάρη. Αυτό όμως που βλέπουν και που τους προκαλεί ήδη μεγάλη εντύπωση είναι η μεγάλη φθορά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, φθορά που την αποδίδουν στις πρόσφατες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και στις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στα οικονομικά του κόμματος. Στο Μαξίμου επίσης παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία του κόμματος Νίκη το οποίο και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις πιάνει το 1% με ανοδικές τάσεις. Πρόκειται για κόμμα, όπως μου λένε, εξέλιξη της εκκλησιαστικής αδερφότητας Χρυσοπηγή και το οποίο φαίνεται να δυναμώνει μετά τον αποκλεισμό κομμάτων της ακροδεξιάς, ενώ μαζεύει και τις ψήφους από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Κυριάκου Βελόπουλου. Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νίκη έχει κατεβάσει συνδυασμούς σε όλη τη χώρα, μιλάμε για πάνω από 300 άτομα καθώς και 15 άτομα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και έχει τονίσει πως μοναδικός του στόχος είναι η αυτοδυναμία, δήλωσε πρόσφατα πως θα αξιοποιήσει την εντολή που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, έκατσα και το έψαξα. Σύμφωνα με τη γάτα λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν και σε δύσκολες στιγμές θα κινηθεί και εδώ θεσμικά. Θεωρώ σίγουρο όμως πως από τις συζητήσεις που θα έχει δεν θα προκύψει κάτι καθώς ο ίδιος πιστεύει πως μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Με δεδομένο επίσης πως, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να ηγηθεί μιας προσπάθειας ελάχιστης συνεννόησης της κεντροαριστεράς, πάμε κατευθείαν για τον Ιούλιο όπου εκεί φαίνεται πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν πιο εύκολα γιατί και ο λαός θα περιμένει με αγωνία να κάνει τα μπάνια του.