ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Οι χαμηλοί τόνοι στη ΝΔ και τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη

Οι χαμηλοί τόνοι στη ΝΔ και τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως οι πολίτες επιβράβευσαν κυρίως την θεσμική στάση που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια

Εντολή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι μετά τον εκλογικό θρίαμβο και ενόψει των νέων εκλογών έχει δώσει στους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως οι πολίτες επιβράβευσαν κυρίως την θεσμική στάση που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια καθώς και το γεγονός ότι επέλεξε να κινηθεί στο δρόμο της αλήθειας.

Η γάτα η οποία αναχωρεί και αυτή από το Μαξίμου τις επόμενες μέρες θα μπαινοβγαίνει στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς όπου μετακομίζει από το απόγευμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του και θα μας ενημερώνει.

Σήμερα πάντως ήταν στον τελευταίο πρωινό καφέ στο Μαξίμου όπου για μια ακόμα φορά ο Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν έχει επιτευχθεί τίποτα και πως η κάλπη στις 25 Ιουνίου το πρωί θα είναι άδεια. Όπως είπε μάλιστα δεν θα δεχτεί φαινόμενα υπεροψίας καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα.

Στην αποτίμηση που κάνουν οι συνεργάτες του τονίζουν πως στις εκλογές αυτές ηττήθηκε ο τοξικός και διχαστικός λόγος και πως οι πολίτες είχαν να επιλέξουν από τη μία έναν αρχηγό που απειλούσε διαρκώς σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο διχάζοντας την κοινωνία και από την άλλη ένα ηγέτη ο οποίος παρουσίασε ένα σαφή πολιτικό λόγο, κάνοντας μια θετική αποτίμηση του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου, αναγνώρισε τις όποιες αστοχίες και λάθη μπορεί να έγιναν και ξεδίπλωσε ένα σαφές πλάνο για το μέλλον που βάζει στο επίκεντρο τους πολίτες.

Όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές αυτές επιβεβαιώθηκε η στρατηγική του θετικού προγραμματικού λόγου. Σύμφωνα μάλιστα με τους συνεργάτες του η κοινωνία θέλει πολιτικούς που να την υπηρετούν. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνουν, ξέρει καλά ότι υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα, ξέρει πως υπάρχουν προβλήματα στην υγεία , αναγνωρίζει πως οι πολίτες θέλουν μία καλύτερη παιδεία. Και αυτά τα ζητήματα αναμένεται να ξεδιπλώσει και πάλι σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που ακούει συνέχεια η γάτα στους διαδρόμους είναι πως η ενδεχόμενη είσοδος άλλων κομμάτων στη Βουλή ή ο εφησυχασμός ενδέχεται να περιορίσει την εκλογική δύναμη της ΝΔ θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την αυτοδυναμία. Και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα πλέον των εκλογών του Ιουνίου καθώς το θέμα της σταθερότητας ακόμα δεν έχει κλείσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά και πάλι περιοδείες και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα ενώ εντολή έχει δοθεί και στα στελέχη του κόμματος, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι να κινητοποιηθούν. Ο ίδιος πάντως, ίσως και για γούρι θα ξεκινήσει και πάλι με ομιλία στο Περιστέρι τη Δευτέρα το βράδυ, και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία την Τρίτη και τη Τετάρτη στην Κρήτη, όπως είχε κάνει δηλαδή και στην έναρξη της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

Τώρα επειδή ακούω πολλά για το τι σκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη κυβέρνησή του αν όλα πάνε καλά, να σας πως πως ο ίδιος έχει διάφορα στο μυαλό του και μάλιστα έχει μιλήσει και με συγκεκριμένα στελέχη για την επόμενη μέρα, τίποτα όμως, όπως μου λέει η γάτα δεν είναι οριστικό.