ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Προσοχή τις επόμενες ώρες: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Προσοχή τις επόμενες ώρες: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός – Το καλοκαίρι… αγνοείται! Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες – Έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα «χτυπήσουν» τη χώρα και σήμερα – Πού και πότε θα εκδηλωθούν - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Κύμα κακοκαιρίας εν μέσω καλοκαιριού σαρώνει τη χώρα μας. Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά τόπους μέχρι και το Σάββατο (04/08/2018).

Πού θα εκδηλωθούν σήμερα τα φαινόμενα

Αναλυτικά, στην Αττική σήμερα Πέμπτη (02/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί, βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στην κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 και τοπικά στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βόρειες Κυκλάδες το πρωί με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή (03/08) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και πιθανόν το πρωί στις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική). Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Το Σάββατο (04/08) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Η ομορφιά τους «έκρυβε» ένα φρικιαστικό μυστικό: Κόρες – «τιμωροί» έσφαξαν τον πατέρα τους

Φωτιά: Σοκάρει ο εμπρηστής στον Μαραθώνα: «Αυτός είναι ο λόγος που έβαζα φωτιές»