ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ: Σαρώνουν τη χώρα οι καταιγίδες! Προβλήματα στην Αθήνα – Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός ΤΩΡΑ: Σαρώνουν τη χώρα οι καταιγίδες! Προβλήματα στην Αθήνα – Προσοχή τις επόμενες ώρες
INTIME NEWS

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες - Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία - Πολλά προβλήματα και πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της χώρας - Σημαντικά ύψη βροχής και πολλά προβλήματα από τις ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Ισχυρές τοπικά καταιγίδες έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21/11) δίνοντας περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί που έπεσε το περισσότερο νερό καθώς επίσης και οι εκατοντάδες κεραυνοί που σημειώθηκαν:

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Με νεότερο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (21/11), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Ο καιρός την Παρασκευή από την ΕΜΥ

Στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα το βράδυ από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος. Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και τη νότια Εύβοια και μέχρι αργά το απόγευμα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα από τα νότια σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα στην Αττική

Οι σφοδρές καταιγίδες άρχισαν να πλήττουν το Λεκανοπέδιο από τα νότια λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης (21/11) και σταδιακά επεκτάθηκαν σε όλο το νομό Αττικής.

Δείτε επίσης το παρακάτω βίντεο:

Δείτε εικόνα από την έναρξη της καταιγίδας στην Αττική

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον αττικό ουρανό στην στην gallery που ακολουθεί:

Ισχυρή βροχόπτωση στην Κόρινθο - Χαλάζι στην Αρχαία Νεμέα

Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κορινθία, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η νεροποντή που προκλήθηκε είχε αρκετή διάρκεια, με αποτέλεσμα οι δρόμοι στο κέντρο της Κορίνθου να μετατραπούν σε ποτάμια.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Αρχαία Νεμέα ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Εικόνες αποκάλυψης στην Καβάλα

Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, καλλιέργειες «πνίγηκαν» στις λάσπες, ενώ οι κτηνοτρόφοι πήραν αγκαλιά τα ζωάκια τους για να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης.

Το κεντρικό αρδευτικό κανάλι στον κάμπο των Φιλίππων υπερχείλησε. Τα φράγματα εμπόδισαν το νερό να φύγει, μετατρέποντας τα χωράφια σε λίμνες.

Η ορμή των νερών ήταν τόσο μεγάλη που μικροί επαρχιακοί δρόμοι κομματιάστηκαν, ενώ γκρεμίστηκε ακόμη και η περίφραξη από μπετό σε βιοτεχνία της περιοχής.

Σε ορισμένα σημεία έξω από το Δάτο η στάθμη των νερών είναι ακόμη πολύ υψηλή. Ακόμα και οι ιδιοκτήτες δεν μπροούν να μπουν μέσα στις επιχειρήσεις τους.

Πύργος: Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία

Μια απέραντη λίμνη θυμίζει η περιοχή του Πύργου. Οι κάτοικοι χρειάζονται ...βάρκα για να μπουν στις αυλές των σπιτιών τους. Νοικοκυριά καταστράφηκαν, επιχειρήσεις πνίγηκαν στις λάσπες, δρόμοι έσπασαν σαν πλαστικό, ενώ αυτοκίνητα αναποδογύρισαν.

Από θαύμα λένε κάτοικοι της περιοχής ότι σώθηκε χθες βράδυ ένας άντρας στην περιοχή, όταν πλημμύρισε το σπίτι του.

«Ζητήσαμε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η περιφέρεια αμέσως ανταποκρίθηκε... Χρειάζεται γεναίες επιχορηγήσεις για ένα σωστό αντιπλημμυρικό έργο» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο ελεος της κακοκαιρίας βρέθηκε όμως και η Ζαχάρω, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ροδόπη: Πλημμύρες από τις έντοντες βροχοπτώσεις

Στη Ροδόπη κινητοποιήθηκε αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο, λόγω του μεγάλου ύψους νερού. Στην Κομοτηνή λεωφορείο που μετέφερε μαθητές κόλλησε σε πλημμυρισμένο δρόμο του οικισμού Μέσης. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και το λεωφορείο το τράβηξε ένα τρακτέρ. Μέσα σε όλα αυτά ο ...θαρραλέος κύριος που βλέπετε, πήγε για ....ψάρεμα στον φουσκωμένο ποταμό Κομψάτο!

Θάσος: «Πνίγηκαν» τα Λιμενάρια

Η περιοχή υπέστη σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.

Δρόμοι έγιναν «ποτάμια» και ρέματα ξεχείλισαν, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου να καλεί τους κατοίκους του νησιού να μη μετακινούνται στις περιοχές Αστρίς, Ποτός και Πευκάρι, λόγω της εκδήλωσης των έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή (22/11) με απόφαση του δήμαρχου του νησιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στα Πατήσια: Ηλικιωμένη πέθανε και την έφαγαν τα σκυλιά της

Αυθαίρετα: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίησή τους

Σχετικές ειδήσεις