ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στροβιλίζεται πάνω από την Ελλάδα η «Διδώ» - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Καιρός: Στροβιλίζεται πάνω από την Ελλάδα η «Διδώ» - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Καιρός: Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» που θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες να επηερεάζει αρκετές περιοχές της χώρας.

Το κύμα κακοκαιρίας από το πρωί της Τετάρτης επηρεάζει με βροχές και καταιγίδες κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Παράλληλα, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ

Ο καιρός την Πέμπτη

Στη δυτική Ελλάδα σχετικά βελτιωμένος καιρός μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 13 βαθμούς κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τον καιρό τις επόμενες ώρες:

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα .

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γραικού: «Ξυπνούν» μνήμες του φρικτού εγκλήματος – Προστέθηκαν νέες κατηγορίες στον φονιά

Σοκ στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε την κόρη του επί 15 χρόνια

Σχετικές ειδήσεις