ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Πάσχα: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 34αρια, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Καιρός Πάσχα: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 34αρια, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη
INTIME NEWS

Καιρός: Το καλοκαίρι έρχεται... νωρίτερα από το αναμενόμενο με αφρικανική σκόνη όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα -  Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αναμένεται να δημιουργήσουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα με ζέστη, τοπικές βροχές αλλά και αυξημένες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νοτίων ανέμων κοντά στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση σκόνης στην κατώτερη ατμόσφαιρα (με βαθύ κόκκινο σημειώνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις) καθώς και ο επιφανειακός άνεμος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα υψηλής ανάλυσης DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως και το Μέγα Σάββατο (01/05).

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπει για τη Μ. Πέμπτη η ΕΜΥ στα κεντρικά και βόρεια της χώρας με γενικά αίθριο καιρό. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που πρόσκαιρα το απόγευμα θα πυκνώσουν με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 23 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε 3ψηφια νούμερα κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα μοντέλα