ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε 3ψηφια νούμερα κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα μοντέλα

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε 3ψηφια νούμερα κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα μοντέλα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης - Μιλώντας στο Newsbpomb,gr αποκάλυψε τι δείχνουν τα μοντέλα που μελετά και πότε θα πάμε σε τριψήφιους αριθμούς.

«Το επόμενο διάστημα τα στοιχεία μας δείχνουν ότι θα έχουμε μια σταδιακή μικρή αποκλιμάκωση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου περίπου. Στην συνέχεια θα δούμε μια σταθεροποίηση στα 1.800 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο μέχρι το τέλος του μήνα», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «από τον Ιούνιο η αποκλιμάκωση θα γίνεται πιο γρήγορο ρυθμό και τέλος Ιουνίου θα έχουμε πέσει στα 700 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο». Απαντώντας στην ερώτησή του Newsbomb.gr σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν να καταγράφονται 3ψηφιοι αριθμοί κρουσμάτων ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί στα μέσα Ιουνίου.

«Το κρίσιμο για να συμβούν όλα αυτά είναι να συνεχίσουμε το μεγάλο αριθμό των τεστ όπως γίνεται σήμερα και επίσης να συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς ο εμβολιασμός. Επίσης ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά με το άνοιγμα του τουρισμού και με τους όρους που έχουν αποφασιστεί ώστε να μην αλλάξουν τα δεδομένα», υπογράμμισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 340.493 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 54 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.455 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.97 (95%Crl: 0.37 - 1.46).

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 160
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 133
  • Δυτική Αττική 81
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 166
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 393
  • Νήσοι 12
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 158
  • Πειραιάς 160

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των λοιμωξιολόγων καθώς η πανδημία του κορονοϊού επιμένει στη Βόρεια Ελλάδα. Για την Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν 413 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρολ, ενώ ακολουθούν Λάρισα με 78 και Αχαία με 60 νέα κρούσματα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.781 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 4 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.781 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 805 οι διασωληνωμένοι