ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – «Σκαρφάλωσε» στους 34,5 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – «Σκαρφάλωσε» στους 34,5 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες σήμερα με έως 34,5 βαθμούς στην Αργολίδα – Πολύ καλός ο καιρός και αύριο Τετάρτη (19/5)

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Άργος (34,5 βαθμοί) και στο Κρανίδι Αργολίδας (34,1 βαθμοί), ενώ στην Αττική στη Νέα Μάκρη (32,3 βαθμοί).

MaxT_May18.jpg
Σε ποιες περιοχές καταγράφηκνα οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες για σήμερα Τρίτη (18/5)

Ο καιρός την Τετάρτη

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα -με πιθανότητα βροχών μετά το μεσημέρι μόνο στα βορειοδυτικά ορεινά- καθώς και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται αύριο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29, στην Ήπειρο από 8 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 31-32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νοτιότερα τμήματα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Λύματα: Σταθερή η κατάσταση στην Αττική - Πού σημειώθηκε «έκρηξη» 198%