ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «θερμή γλώσσα» - Πότε θα έχουμε το πρώτο κύμα ζέστης

Ζέστη καιρός παραλία
INTIME

Για αλλαγή του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου – Η εκτίμησή του για το επόμενο δεκαήμερο

Για αλλαγή του σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου σύμφωνα με την εκτίμηση του οποίου θα φέρει το πρώτο κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι.

Αν και η Πέμπτη θα ξεκινήσει με λιακάδα από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν τα σύννεφα αστάθειας «όχι στις παράκτιες περιοχές αλλά στο εσωτερικό της χώρας».

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή όπου θα υπάρχει συννεφιά το πρωί στη Θράκη και «θα έχουμε περισσότερη ζέστη στα ηπειρωτικά».

«Από το απόγευμα θα έχουμε πάλι σύννεφα με πυργωτό σχήμα που φέρνουν μπόρες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας» πρόσθεσε για την Παρασκευή ο Σάκης Αρναούτογλου.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεκινήσουμε με ήλιο αλλά θα σημειωθούν πιο πυκνές συννεφιές το απόγευμα στα εσωτερικά.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου βάσει των προγνωστικών μοντέλων είναι ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα αν και στα παράκτια δεν θα πάει πάνω από 27-28 βαθμούς

Κυριακή και Δευτέρα θα αρχίσει να ζεσταίνει αρκετά καθώς μέχρι τότε θα έχουμε ασπίδα από μια ψυχρή μάζα που βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας, εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου θα υπάρχει κύμα ζέστης μέχρι τη Ρωσία.

Η κατάσταση ως προς τη ζέστη θα γίνει χειρότερη το διάστημα 21 – 26 Ιουνίου οπότε και η «θερμή γλώσσα», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα επηρεάσει την Ελλάδα με θερμές αέριες μάζες που θα οδηγήσουν τη θερμοκρασία έως και τους 36 -37 βαθμούς κλείσου στα εσωτερικά ηπειρωτικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Ταλαιπωρία από την απεργία των ναυτεργατών που κρίθηκε παράνομη - «Δεν είχαμε ενημέρωση»