ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Ταλαιπωρία από την απεργία των ναυτεργατών που κρίθηκε παράνομη - «Δεν είχαμε ενημέρωση»

Απεργία ναυτεργάτες

Πολίτες διαμαρτύρονται επειδή δεν ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν  - Στους καταπέλτες οι ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη

Αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης με πολίτες να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι τα δρομολόγια των πλοίων δεν θα πραγματοποιηθούν καθως ναυτεργάτες βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη.

Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία..

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Θα ταξιδεύαμε για Πάρο» δήλωσαν πολίτες στο Newsbomb.gr.

«Θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν. Η εταιρεία μας είχε πει ότι τα πλοία θα φύγουν. Όλοι εργαζόμενοι είμαστε αλλά κι εμείς είχαμε κανονίσει τις άδειές μας, η εταιρεία δεν μας ενημέρωσε» λέει μια άλλη πολίτης.

«Με όλα αυτά προκύπτει μια τεράστια ταλαιπωρία» λέει μια άλλη πολίτης.

Υπάρχουν, πάντως, και πολίτες που λένε ότι «μας μειώνουν τα πάντα, καλά κάνουν και απεργούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Νίκος Ξουράφης υποστήριξε ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους με τις αποφάσεις των δικαστηρίων έπεσε στο κενό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «εμείς είχαμε ενημερώσει τις εταιρείες για την απεργία απλά ηθελαν να δημιουργήσουν αυτή την κατάσταση με τους επιβάτες γι΄ αυτό δεν τους ενημέρωσαν».

Η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

«Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» απάντησαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Οι διοικήσεις των σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου».

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν και σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: Πανελλαδική στάση εργασίας - «Παραλύει» το Δημόσιο - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς