ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του 2021» - Η πρόγνωση της Πάττυς Σπηλιωτοπούλου στο Newsbomb.gr

Καύσωνας
Intime News

Μετά από λίγες ημέρες ύφεσης του καύσωνα, η θερμοκρασία σήμερα θα πάρει ξανά την ανιούσα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 44 βαθμούς Κελσίου. «Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του 2021» αναφέρει στο Newsbomb.gr η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Ο καύσωνας επιστρέφει σήμερα και μάλιστα με «καυτές» διαθέσεις που θα θυμίσουν τις θερμοκρασίες του 2017. Η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πιο θερμή ημέρα του έτους και ανέλυσε τα δεδομένα του δεύτερου κύματος καύσωνα.

«Βρισκόμαστε στη 10η ημέρα του πολύ ισχυρού θερμού κύματος που πλήττει την Ελλάδα αλλά και την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη. Σήμερα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του 2021. Έχουμε να ζήσουμε τέτοιο θερμό κύμα από το 2017», ανέφερε αρχικά η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

«Σε αρκετές περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 37 μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, τη Μεσσηνία, την Λακωνία και την Κορινθία, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 44 τοπικά.

Στην Εύβοια και πιθανώς και στην Κρήτη, η θερμοκρασία φτάσει τοπικά τους 40 βαθμούς κελσίου. Σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη στα Νότια και τα Δυτικά η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική και αυτό οφείλεται στο βορειοδυτικό άνεμο που θα είναι μεν ασθενής, θα λειτουργεί όμως σαν καταβάτης και διασχίζοντας τα ανατολικά θα είναι θερμός και ξηρός λόγω της μεγάλης ''διαδρομής'' του από το έδαφος», πρόσθεσε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Όσο για το πότε θα δούμε τον υδράργυρο να πέφτει, η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου τόνισε πως:

«Την Παρασκευή θα δούμε μία μικρή πτώση στα Βόρεια και τα Δυτικά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 34-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ Ανατολικά και Νότια ο υδράργυρος θα παραμείνει υψηλά, καθώς τοπικά θα αγγίξει τους 38-40 βαθμούς.

Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ενισχύονται οι βορειοδυτικοί άνεμοι με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιών να είναι αυξημένος. Παράλληλα οι άνεμοι θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα και στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 30-33 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θεσσαλία, η Ανατολική και η Νότια Πελοπόννησος και η Δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς το θερμόμετρο θα καταγράψει θερμοκρασίες κατά τόπους, 33-35 βαθμούς Κελσίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 633 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 11 θάνατοι σε 24 ώρες, 196 οι διασωληνωμένοι